Βιαστική απόφαση | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
6:26
3/12/2013

Βιαστική απόφαση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Κατερίνα

Δεν είναι ο τύπος μου, ούτε μου αρέσει και τώρα είμαι μπλεγμένη άσχημα, καθώς δεσμεύτηκα να βγω μαζί του...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Καλησπέρα! Διαβάζω καιρό τη στήλη σου και αποφάσισα και εγώ να σου εκμυστηρευτώ μια ανησυχία μου. Καταρχάς πριν 1 περίπου μήνα βγήκα από μια σχέση, η οποία με απογοήτευσε. Μετά από λίγο καιρό ένιωθα έλλειψη αγάπης, ενδιαφέροντος (εννοείται όχι από πλευρά οικογενειακού ή φιλικού ενδιαφέροντος, αλλά από πλευρά συντρόφου). Μέχρι που προς μεγάλη μου έκπληξη (επειδή πίστευα ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιζόταν για αρκετό καιρό ακόμα) κάποιος εκδήλωσε ενδιαφέρον που με γοήτευσε. Δεν είναι ο τύπος μου, ούτε μου αρέσει και τώρα είμαι μπλεγμένη άσχημα, καθώς δεσμεύτηκα να βγω μαζί του (εαν υπολογίσουμε ότι εκείνο το βράδυ ήμουν λίγο ζαλισμένη και δεν σκεφτόμουν καθαρά).

Παραδέχομαι ότι η κίνησή μου ήταν βιαστική, αλλά δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις, είχα ανάγκη να αισθανθώ το ενδιαφέρον. Πράγματι μετά ένιωθα καλά, και τώρα ακόμα νιώθω καλύτερα από πριν στη ψυχολογία μου. Έχω αποφασίσει ότι αξίζει μια ευκαιρία, αλλά φοβάμαι ότι θα απογοητευτώ και πολύ περισσότερο θα απογοητεύσω και αυτόν. Έχω αρκετά στο κεφάλι μου και το χειρότερο που θα μπορούσα να κάνω στον εαυτό μου είναι να το γεμίζω και με τέτοιες ανησυχίες. Τι να κάνω; Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βγω μαζί του,όμως φοβάμαι μην μας δουν μαζί γνωστοί..Και τι θα πουν;! Πώς επιτέλους θα βρω κάτι που να το θέλω πραγματικά και να μην με νοιάζει τι λένε οι άλλοι;
Η άποψή σου θα ήταν πολύτιμη για μένα, καθώς παρατηρώ τη σοβαρότητα και την ορθότητα των απαντήσεών σου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κατερίνα μου, σε όλα έχεις δίκιο, μόνο σε ένα δεν έχεις: δεν είσαι υποχρεωμένη να βγεις μαζί του. Δεν έχει σημασία αν του υποσχέθηκες ότι θα βγείτε –αφού πολλά πράγματα λέγονται πάνω σε μια στιγμή τρέλας- αυτό που έχει σημασία είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι ο τύπος σου κι αν όντως κρατήσεις την υπόσχεση σου, απλά θα παρατείνεις το βασανιστήριο του και θα κάνεις την –αναπόφευκτη- απογοήτευση του ακόμα πιο πικρή.

Αντίθετα, αν παραδεχτείς μέσα σου ότι έκανες λάθος εκτίμηση και του πεις την αλήθεια, ότι δηλαδή σε έβαλε σε μεγάλο πειρασμό αλλά δεν είσαι έτοιμη να ξαναρχίσεις να βγαίνεις, θα έχεις κάνει μια μεγάλη χάρη τόσο απέναντι στον εαυτό σου, όσο και απέναντι στον ίδιο. Το τι θα πουν οι άλλοι, ή εκείνος, δεν είναι άσχετα με το θέμα μας.

Μεταξύ μας μιλώντας, όσο σκληρό κι αν ακούγεται, γεγονός είναι ότι εκείνος έχει εκπληρώσει τον ρόλο του ως τονωτικό της αυτοπεποίθησης σου και δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα περισσότερο. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο δεν έχεις να του προσφέρεις κι εσύ τίποτα περισσότερο από την ελπίδα που του έδωσες κάποια στιγμή ότι μπορεί να υπάρξει κάτι άλλο μεταξύ σας.

Εν πάση περιπτώσει, αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθείς να υποκριθείς ότι συμβαίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά συνέβη: μια ανθρώπινη παρεξήγηση και τίποτα άλλο. Ας μην του δώσεις περισσότερη βαρύτητα, γιατί είναι κρίμα και για τους δυο σας.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ