Απόσταση λόγω δουλειάς | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
6:29
16/1/2014

Απόσταση λόγω δουλειάς

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Δήμητρα

Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να επενδύσω σ' αυτόν και να προχωρήσω. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό τον καιρό ζει και εργάζεται στο εξωτερικό. 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία, συγχαρητήρια για τη στήλη σου και τις συμβουλές που δίνεις. Θα ήθελα κι εγώ να ζητήσω τη γνώμη σου για κάτι που με απασχολεί. Είμαι 33 ετών και πριν 3 σχεδόν χρόνια βγήκα από μία σχέση που με είχε βασανίσει πολύ. Έκτοτε δεν γνώρισα κάποιον άνθρωπο που να μου τραβήξει την προσοχή και να μου εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Πριν από λίγο καιρό γνώρισα έναν άνθρωπο, 3 χρόνια μεγαλύτερό μου που πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να επενδύσω σ' αυτόν και να προχωρήσω. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό τον καιρό ζει και εργάζεται στο εξωτερικό. Βέβαια, απ' ό,τι τουλάχιστον μου έχει πει, θα επιστρέψει το καλοκαίρι αλλά έχει επιφυλάξεις γιατί δεν ξέρει αν θα βρει δουλειά στην Ελλάδα. Αξίζει τον κόπο να περιμένω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σου!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Δήμητρα μου, αξίζει να περιμένεις, αλλά δεν χρειάζεται να περιμένεις σαν την Πηνελόπη τον Οδυσσέα... Με άλλα λόγια ναι, αξίζει να φλερτάρεις, να ενθαρρύνεις και να κρατήσεις στενή επαφή με αυτόν τον άνθρωπο, χωρίς όμως να κάνεις όνειρα, να δίνεις υποσχέσεις και να επενδύεις σε ένα αμφίβολο μέλλον.

Όπως κι αν έχει το πράγμα, για να μπορέσεις να πάρεις μια βαρύνουσα απόφαση για μια σχέση, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει σχέση. Κι οι σχέσεις δεν χτίζονται με τα χαιρετίσματα, ούτε μέσω ίντερνετ.

Δεν λέω βέβαια, καλό είναι το ίντερνετ για να κρατάς επαφή και για να φλερτάρεις, αλλά χωρίς κοινές εμπειρίες με έναν άντρα, δεν μπορείς να ξέρεις κατά πόσο πράγματι ταιριάζεις μαζί του, ή αν απλά μιλάει η λαχτάρα σου για να ζευγαρώσεις. Αυτά όλα γίνονται μόνο δια ζώσης και μόνο αφού περάσει τουλάχιστον το πρώτο εξάμηνο τακτικής φυσικής επαφής.

Κράτα λοιπόν την πόρτα σου ορθάνοιχτη γι' αυτόν, αλλά ταυτόχρονα έχε και τα μάτια σου ορθάνοιχτα για οποιαδήποτε άλλη πρόταση προκύψει στην πορεία, η οποία να έχει τις ίδιες προδιαγραφές, αλλά να είναι πιο προσβάσιμη ίσως. Με άλλα λόγια, βγες, διασκέδασε, κοινωνικοποιήσου, συνέχισε να κάνεις νέες γνωριμίες με κάθε τρόπο και κράτα ανοιχτούς τους ορίζοντες σου.

Έτσι, αν πράγματι δουλέψει το σενάριο με τον ξενιτεμένο, τουλάχιστον θα έχεις περάσει καλά στο ενδιάμεσο και θα είσαι πιο σίγουρη για την επιλογή σου. Αν πάλι δεν δουλέψει, θα νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου, αφού δεν θα έχεις βάλει όλα τ' αυγά σου σε ένα –χαμένο- καλάθι.

Αντίθετα, αν αρχίσεις αυτή τη στιγμή να κάνεις όνειρα και να δίνεις υποσχέσεις που αργότερα αποδειχθεί ότι δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν για οποιονδήποτε λόγο, απλά θα νιώσεις προδομένη με τον χειρότερο τρόπο κι αυτό γιατί εσύ η ίδια θα έχεις ξεπουλήσει τον εαυτό σου πριν καν φτάσεις στο παζάρι.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ