Απομακρύνθηκα... | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
7:04
13/7/2012

Απομακρύνθηκα...

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαργαρίτα

Εδώ και λίγο καιρό έχω διαπιστώσει ότι δεν αισθάνομαι όπως παλιά, δεν κάνουμε συχνά έρωτα όπως παλαιότερα κι έχουμε απομακρυνθεί . 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Αγαπητή θεία Λουκία, σου έχω ξαναγράψει και παλαιότερα για άλλα θέματα που με απασχολούσαν και με είχες βοηθήσει πολύ. Απευθύνομαι ξανά σε σένα με την ελπίδα ότι θα μου απαντήσεις και τώρα. Είμαι 29 χρόνων, παντρεμένη εδώ και 1,5 χρόνο (συνολικά 5 χρόνια σχέσης) χωρίς να έχουμε αποκτήσει ακόμη παιδάκι (κοινή απόφαση). Με τον άντρα μου είμαστε πολύ καλά και ο ένας έχει βρει στον άλλο το άλλο του μισό.

Το θέμα που με απασχολεί είναι το εξής: εδώ και λίγο καιρό έχω διαπιστώσει ότι δεν αισθάνομαι όπως παλιά. Θες η ρουτίνα, θες η αγχωτική καθημερινότητα, θες ότι δεν έχουμε χρόνο για εμάς, θες το στρες λόγω της κατάστασης (οικονομικής και εργασιακής), θες οτι δεν κάνουμε συχνά έρωτα όπως παλαιότερα (εγώ ευθύνομαι γι' αυτό, γιατί πλέον δεν έχω έντονη ερωτική διάθεση), αισθάνομαι ότι έχουμε απομακρυνθεί (για την ακρίβεια αισθάνομαι ότι εγώ έχω απομακρυνθεί).

Το συζήτησα μαζί του και εκείνος μου είπε ότι αισθάνεται όπως παλιότερα, ότι με θέλει πολύ στον ερωτικό τομέα και ότι πιστεύουμε πως έχουμε την τέλεια σχέση, με πολύ καλές ισορροπίες. Ομολογώ οτι μόλις του εξέφρασα τις σκέψεις μου, διαπίστωσα οτι στεναχωρήθηκε πολύ (και εγώ στεναχωρήθηκα που τον στεναχώρησα), μιας και δεν είχε αντιληφθεί το πώς νιώθω.

Από την πλευρά μου, τον αγαπώ πολύ, είμαστε ο ένας το στήριγμα του άλλου, δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου μακριά του, φυσικά και δεν θέλω να χωρίσουμε (ούτε και εκείνος), είναι ο καλύτερος άντρας που θα μπορούσα να έχω, νιώθω οτι αυτόν περίμενα τόσα χρόνια να έρθει στη ζωή μου, όμως μέσα μου έχει καταλαγιάσει πλέον αυτή η έντονη έλξη που ένιωθα για εκείνον και εκείνο το πάθος.

Σημειώνω ότι ουδέποτε υπήρξε τρίτο άτομο μεταξύ μας. Δεν σου κρύβω οτι με προβληματίζει το γεγονός οτι είμαστε μόλις 1,5 χρόνο παντρεμένοι και εγώ άρχισα να νιώθω έτσι. Νόμιζα οτι η ρουτίνα επηρεάζει τα ζευγάρια πολύ αργότερα, μετά από πολλά χρόνια γάμου... Εσύ τι θα έκανες στη θέση μου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση και για το χρόνο σου...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαργαρίτα μου, από τα λόγια σου είναι σαφές ότι εξακολουθείς ν' αγαπάς τον άντρα σου και γι' αυτό νομίζω ότι η απογοήτευση που νιώθεις οφείλεται σε άλλους παράγοντες και όχι στη ρουτίνα της ίδιας της σχέσης σας. Πιο συγκεκριμένα πιστεύω ότι χρεώνεις στον άντρα σου την κούραση σου από τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου, καθώς εκείνος είναι το πιο κοντινό σου πρόσωπο και ο πρώτος στον οποίο νιώθεις ελεύθερη να εκφραστείς.

Παράλληλα, μου φαίνεται ότι έχεις λανθασμένες προσδοκίες από τον γάμο σου, με αποτέλεσμα να στεναχωριέσαι άνευ λόγου και αιτίας, αφού όπως περιγράφεις την κατάσταση, δεν έχει συμβεί κάτι ιδιαίτερο μεταξύ σας για να σε ψυχράνει.

Αυτό που θα έκανα λοιπόν στη θέση σου θα ήταν να θέσω τις προσδοκίες από τον γάμο μου σε πιο ρεαλιστική βάση και ταυτόχρονα να κάνω μια συνειδητή προσπάθεια για να αναθερμάνω τη σχέση μου, αναλαμβάνοντας μια πιο ενεργητική στάση.

Αυτό σημαίνει πρώτα απ' όλα να καταλάβεις ότι οι υγιείς και ευτυχισμένες σχέσεις είναι ένα πολύτιμο δώρο που ποτέ δεν πρέπει να παίρνεις για δεδομένο, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί εύκολα όλα να ανατραπούν. Αν ας πούμε συνεχίσεις να λες τέτοια πράγματα στον άντρα σου, να του στερείς το σεξ και να τον πικραίνεις, να είσαι σίγουρη ότι αργά ή γρήγορα εκείνος θα ψάξει αλλού για την επιβεβαίωση που έχει ανάγκη...

Επίσης, αυτό σημαίνει να καταλάβεις ότι η ευτυχία μιας μακροχρόνιας σχέσης είναι ένα παιχνίδι αντοχής και συνεχούς ετοιμότητας, στη διάρκεια του οποίου καλείσαι να προσαρμόζεις τις αντιδράσεις σου και τις συνήθειες σου με τις απαιτήσεις κάθε εποχής, βάζοντας πάντα σε προτεραιότητα τα θέματα που είναι πιο σημαντικά. Και το πιο σημαντικό θέμα σε μια σχέση είναι η καλή επικοινωνία.

Άρα, αν δεν βρίσκετε πια χρόνο ο ένας για τον άλλον, θα πρέπει να δημιουργήσετε τον απαραίτητο χρόνο για την επικοινωνία μεταξύ σας θυσιάζοντας, άλλες ασχολίες λιγότερο σημαντικές.

Πολύ πρακτικά μιλώντας, μπορείς ας πούμε να κλείνεις μια ώρα νωρίτερα την τηλεόραση ή το κομπιούτερ τα βράδια, ώστε να έχεις τον χρόνο να μοιραστείς ένα ποτό με τον άντρα σου κουβεντιάζοντας για τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες του καθενός σας από τη μέρα που πέρασε και τις προσδοκίες σας από τις επόμενες που θα έρθουν. Έτσι, αποκαθιστώντας την επικοινωνία μεταξύ σας και διατηρώντας την σε καθημερινή βάση, θα νιώσεις ξανά πιο κοντά του και θα σου έρθει η διάθεση και για σεξ, το οποίο, να ξέρεις είναι και θέμα συνήθειας και όσο σπανιότερα το κάνεις τόσο λιγότερο το αποζητάς.

Κοντολογίς σταμάτα να προβληματίζεσαι για το πώς νιώθεις, μάθε να εκτιμάς αυτά που έχεις και δούλεψε για να τα διατηρήσεις. Αντί να περιμένεις από τον άντρα σου να σε γοητεύσει, κανάκεψε τον, χάιδεψε τον, αγκάλιασε τον, μίλα του και θαύμασε τον γι' αυτό που είναι και γι' αυτό που μπορεί να γίνει. Και να θυμάσαι ότι όσο αξιαγάπητη κι αν είσαι, η αγάπη θέλει αμοιβαιότητα για να διαρκέσει και κανείς δεν τη χρωστάει σε κανέναν.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ