Αν προδωθείς, θα μπορέσεις να εμπιστευτείς ξανά; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
14:27
17/9/2013

Αν προδωθείς, θα μπορέσεις να εμπιστευτείς ξανά;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Σμαράγδα

Θέλω να προχωρήσω στη ζωή μου αλλά όποιον γνωρίζω δε του εχω καθόλου εμπιστοσύνη και αμφισβητώ τα πάντα. Αν με προδωσει κι αυτός; Αν δεν ειναι ειλικρινης μαζί μου;

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Καλησπέρα θεία Λουκία. Το πρόβλημά μου είναι το εξής. Είχα μια μακροχρόνια σχέση με ενα παιδί που δέθηκα πάρα πολύ μαζί του. Δυστυχώς όμως ανακάλυψα ότι δεν μου ήταν πιστός (και μάλιστα σε μια περίοδο που  τον είχα πολύ αναγκη σα στήριγμα) με αποτέλεσμα να με πληγωσεις πολύ περισσότερο απ ότι θα πρεπε. Χωρίς να μακρολογώ, θέλω να προχωρήσω στη ζωή μου αλλά όποιον γνωρίζω δε του εχω καθόλου εμπιστοσύνη και αμφισβητώ τα πάντα. Σε αυτό το σταδιο της ζωής μου υπαρχει ενα προσωπο που μου αρέσει πάρα πολύ αλλά φοβαμαι να κανω σχεση μαζι του. Αν με προδωσει κι αυτός; Αν δεν ειναι ειλικρινης μαζί μου; Τι να κανω, να παρω το ρίσκο και οτι γινει; Συμβούλεψέ με γιατί απ τα πολλά ερωτηματα κοντεύω να τρελαθώ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Σμαράγδα μου, κάθε σχέση που δημιουργούμε -ερωτική ή φιλική- εμπεριέχει κι ένα ποσοστό συναισθηματικού κινδύνου και απαιτεί ένα ανάλογο ποσοστό καλοπιστίας προκειμένου να δέσει και να ανθήσει. Γι' αυτό μην αφήνεις το γεγονός ότι πληγώθηκες μια φορά, να συνεχίζει να σε πληγώνει και να υποσκάπτει τις μελλοντικές σχέσεις σου.

Απεναντίας, αντί να πιπιλίζεις τον πόνο σου σαν καραμέλα, χρησιμοποίησε την εμπειρία σου με θετικό τρόπο, αναλύοντας με πλήρη ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό σου τους λόγους για τους οποίους η σχέση εκείνη εξελίχθηκε τόσο άσχημα. Μήπως για παράδειγμα τον εμπιστεύτηκες παρά τα σημάδια που σου έδινε ότι δεν είναι αξιόπιστος; Ή μήπως επένδυσες πάρα πολλά και πολύ γρήγορα σ' αυτή τη σχέση; Όποια κι αν είναι περίπτωση, ό,τι κι αν είχε συμβεί τότε, πρέπει να ξέρεις πως όταν κάτι δεν πάει καλά σε έναν δεσμό την ευθύνη την έχουν και οι δύο, έστω και για το γεγονός ότι απλά κλείνουν τα μάτια τους στα προβλήματα.

Συνεπώς, μην στερήσεις τον εαυτό σου από αυτή την ευκαιρία για μια καινούργια αρχή. Απλά φρόντισε να κάνεις ένα βήμα τη φορά και να μην παρασύρεσαι από τον ρομαντισμό σου, αγνοώντας τα όποια προειδοποιητικά σημάδια μπορεί να σου στέλνει. Όπως δεν θα εμπιστευόσουν μια κοπέλα για να την κάνεις κολλητή σου από τη μια στιγμή στην άλλη, έτσι πρέπει να χειρίζεσαι και τις ερωτικές σχέσεις σου: με σύνεση και προσοχή, αλλά ταυτόχρονα με καλή πίστη, ελαφράδα κι αισιοδοξία.

Να θυμάσαι ότι μπορεί να χρειαστεί να φιλήσεις πολλούς βατράχους μέχρι να βρεις τον πρίγκιπα, αλλά δεν χρειάζεται να πληγώνεσαι κάθε φορά. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ