Αδιέξοδος έρωτας | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
7:13
21/12/2010

Αδιέξοδος έρωτας

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Mairyline
Ήμουν τρελά ερωτευμένη μαζί του και πιστεύω το ίδιο και εκείνος και ζήσαμε υπέροχες στιγμές μαζί, αλλά υπήρχαν και σοβαρά προβλήματα όπως οι πολύ έντονες αντιδράσεις των δικών μου αλλά και οι δικές μου προσωπικές ανασφάλειες.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Χωρίσαμε πριν από οκτώ μήνες ύστερα από τρία χρόνια σχέσης. Εγώ είμαι 36 και εκείνος 50, χωρισμένος, με ένα παιδί 20 χρονών. Στη σχέση μας υπήρχε απίστευτο πάθος αλλά και πολύ μεγάλη αγάπη, αν και είμαστε αρκετά διαφορετικοί χαρακτήρες και έχουμε και τελείως αντίθετα βιώματα (εγώ είμαι "το καλό κορίτσι", μένω ακόμα με τους γονείς μου, έχω κάνει λίγες και σταθερές σχέσεις και έχω περάσει τη μισή μου ζωή στο πανεπιστήμιο, εκείνος από μικρό παιδί στην πιάτσα, πολύ ανεξάρτητος χαρακτήρας, με πολλές σχέσεις και με πάρα πολλές εμπειρίες από την ζωή γενικότερα).

Ήμουν τρελά ερωτευμένη μαζί του και πιστεύω το ίδιο και εκείνος (έτσι έλεγε και το έδειχνε με κάθε τρόπο) και ζήσαμε υπέροχες στιγμές μαζί, αλλά υπήρχαν και σοβαρά προβλήματα όπως οι πολύ έντονες αντιδράσεις των δικών μου (κάτι που με πλήγωνε γιατί είμαι πολύ δεμένη μαζί τους) αλλά και οι δικές μου προσωπικές ανασφάλειες. Και αυτό γιατί όσο και αν τον αγαπούσα οι τόσες διαφορές μας έβγαιναν συχνά μπροστά μου και φοβόμουν ότι θα ήταν εμπόδιο στο να είμαστε ευτυχισμένοι αν προχωρούσαμε μαζί τελικά. Εκείνος μου είχε ξεκαθαρίσει ότι ήθελε να παντρευτούμε εγώ όμως δίσταζα και άφηνα το χρόνο να περνάει.

Παρόλα αυτά τον τελευταίο καιρό έκανα σοβαρά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση: Τον γνώρισα στην οικογένειά μου παρόλες τις αντιδράσεις τους, στους φίλους μου, τον έπαιρνα πάντα μαζί μου όπου και αν πήγαινα, προγραμμάτιζα τα πάντα με βάση εκείνον και προσπαθούσα να φανταστώ το μέλλον μας μαζί. Εγώ είχα γνωρίσει μόνο το παιδί του (και αυτό για λίγο) και ελάχιστους φίλους (πάλι λίγες φορές). Γενικά κυκλοφορούσαμε ή μόνοι μας ή στο δικό μου περιβάλλον. Δεν μου είχε δώσει όμως ποτέ δικαίωμα ότι δεν μου ήταν αφοσιωμένος.

Τον Μάιο μου ζήτησε να χωρίσουμε γιατί πίστευε αυτό που πάντα φοβόμουν και εγώ: ότι οι δρόμοι μας είναι διαφορετικοί και ότι δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι μαζί. Πόνεσα απίστευτα και δυσκολεύτηκα πολύ να σταθώ στα πόδια μου πάλι. Από τότε είμαι πολύ καλύτερα, η ζωή μου μ' αρέσει αλλά δεν τον έχω ξεπεράσει και δεν έχω ξεκινήσει τίποτα άλλο. Ξέρω από κοινούς φίλους ότι και εκείνος με σκέφτεται και ότι μετά από μένα δεν έκανε τίποτα με καμμία. Τελευταία έχουμε έρθει πάλι κοντα και καταλαβαίνω ότι με θέλει ακόμα. Το πάθος υπάρχει ακριβώς με την ίδια ένταση, κάναμε έρωτα μια φορά σαν τρελοί. Δεν ξέρω βέβαια αν ήταν καθαρά σεξουαλικό από τη μεριά του και τίποτα άλλο. Τον θέλω πίσω αλλά φοβάμαι. Δεν ξέρω άν αξίζει τον κόπο να μπλέξω ξανά ή αν πρέπει να το πάρω απόφαση και να κλείσω οριστικά αυτήν την πόρτα πίσω μου...


Κοίτα, οι άντρες ποτέ δεν ζητάνε σε γάμο γυναίκες για τις οποίες έχουν μόνο σεξουαλικό ενδιαφέρον. Το ουσιαστικό ενδιαφέρον του για σένα αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σου γνώρισε το παιδί του και τους όποιους από τους φίλους του. Απ' αυτά τα στοιχεία, μαζί με το γεγονός ότι δεν έχει κάνει κάτι άλλο στη ζωή του εντωμεταξύ μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η ουσιαστική ευθύνη για τον χωρισμό σας είναι δική σου, αφού το πιθανότερο είναι ότι εκείνος δεν αισθανόταν καλά να συνεχίζει να κυνηγάει μια γυναίκα που ουσιαστικά τον αποπαίρνει.

Απ' ό,τι μου λες, καταλαβαίνω επίσης ότι δίνεις πολύ μεγαλύτερη σημασία απ' ότι θα έπρεπε για γυναίκα της ηλικίας σου στη γνώμη των γονιών σου κι αυτό δεν είναι η καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία μιας σχέσης. Αντίθετα, αν πραγματικά σ' ενδιαφέρει να ευτυχίσεις με κάποιον θα πρέπει να χρησιμοποιείς τη δική σου κρίση, με βάση την εμπειρία σου και τη λογική σου κι όχι με τα καπρίτσια ή τη γνώμη των όποιων άλλων.

Άλλωστε, ήσουν μ' αυτόν τον άνθρωπο ολόκληρα τρία χρόνια κι απ' ότι μου λες τα βασικά προβλήματα σας προέρχονταν από τις αντιδράσεις των γονιών σου. Το πιθανότερο είναι μάλιστα ότι αυτές είναι που σε έχουν δηλητηριάσει και σε έκαναν να δίνεις περισσότερη έμφαση στις διαφορές κι όχι στα κοινά σας σημεία. Κανονικά λοιπόν, θα έπρεπε να αγνοήσεις εντελώς τον παράγοντα γονείς και να κάνεις αυτό που σου λέει η καρδιά σου, δεδομένου ότι εξακολουθείς να θέλεις αυτόν τον άντρα.

Όμως εσύ προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι η ζωή σου σου αρέσει όπως είναι τώρα και πας να κλείσεις την πόρτα σε ένα καλύτερο μέλλον, μόνο και μόνο γιατί φοβάσαι να κάνεις το μεγάλο βήμα και να κόψεις τον ομφάλιο λώρο από τους γονείς σου. Βέβαια, δεν μου λες πού βασίζονται για ν' απορρίπτουν τον άνθρωπο σου, αλλά από τη στιγμή που πρόκειται για έναν τίμιο και αξιοπρεπή άντρα που στηρίζεται στα πόδια του και μπορεί να στηρίξει και να σταθεί ισότιμα σ' έναν γάμο, δεν τους πέφτει κανένας λόγος.

Τέλος, θα σου θυμίσω ότι δεν είσαι πια είκοσι ετών, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω κι οι μεγάλοι έρωτες δεν παρουσιάζονται στη ζωή μας κάθε μέρα. Εξάλλου, οι γονείς σου έχουν ζήσει τη ζωή τους όπως την ήθελαν. Τώρα έχεις την ευκαιρία να κάνεις κι εσύ το ίδιο για τον εαυτό σου. Αρκεί να το τολμήσεις και να πάψεις να φέρεσαι σαν μπεμπέκα, γιατί εκτός από θλιβερό, στα 36 σου είναι και ντροπή πια.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ