Αδιέξοδο | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
14:07
17/5/2013

Αδιέξοδο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Άννα

Δεν έχω αποδεχθεί το γεγονός ότι αυτός είναι ο άνθρωπος της ζωής μου και γενικά νιώθω πως ενώ τον αγαπώ πολύ δεν έχω καθόλου τη φλόγα του έρωτα.Αγαπητή θεία Λουκία καλησπέρα,
Θα ήθελα τη γνώμη σου για ένα σοβαρό θέμα που με απασχολεί καιρό.

Εγώ προσωπικά εδώ και καιρό έχω θολώσει και δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση και έχω μείνει μετέωρη πάνω από ενάμιση χρόνο σε σκέψη και ανάλυση με τον κάθε τυχόντα.

Είμαι 29 ετών και διατηρώ μια σχέση τα τελευταία 4 χρόνια. Το συγκεκριμένο άτομο το γνώριζα περισσότερο διάστημα από το φιλικό μου περιβάλλον μέχρι που εκείνος αποφάσισε να με διεκδικήσει. Αρχικά μένοντας πιστή στην πρώτη μου βούληση, ότι δηλαδή αυτό το άτομο δεν μ αρέσει πρωτίστως εμφανισιακά αλλά και γενικότερα ότι δεν με ελκύει, τον απέρριψα. Η προσπάθεια του όμως να με κερδίσει ήταν τόσο ειλικρινής και όμορφη, αλλά και τόσο επίμονη χρονικά, που αποφάσισα ότι άξιζε τον κόπο να δοκιμάσω.

Πράγματι, το άτομο αυτό αποδείχθηκε εξαιρετικός σύντροφος και παρά τις μικροδιαφορές μας ήταν και είναι καλύτερος από ότι μπορούσα να φανταστώ. Με νοιάζεται, με προσέχει, με κακομαθαίνει, κοινώς με έχει σαν πριγκίπισσα και περνάμε πολύ όμορφα και κυρίως χωρίς προβλήματα.

Ωστόσο, πρέπει να παραδεχθώ ότι μέσα μου δεν έχω αποδεχθεί το γεγονός ότι αυτός είναι ο άνθρωπος της ζωής μου και γενικά νιώθω πως ενώ τον αγαπώ πολύ δεν έχω καθόλου τη φλόγα του έρωτα, πράγμα που φαίνεται και από τα εντονότατα σκαμπανεβάσματα στο σεξουαλικό κομμάτι που φτάνουν μέχρι και σε δίμηνες αποχές και γενικότερα αραιότατες συνευρέσεις, τις οποίες φυσικά ανέχεται στωικά.

Ενώ πέρσι τέτοια εποχή είχαμε χωρίσει για λίγο οι συγκυρίες αλλά και το γεγονός του ότι έλειπε ο ένας στον άλλο μας έφερε πάλι κοντά και τα ξαναβρήκαμε. Ο άνθρωπος αυτός θέλει να προχωρήσουμε τη σχέση μας, να συγκατοικήσουμε και να παντρευτούμε εμένα όμως μου φαίνεται ένα τεράστιο βουνό ακόμα και να πάρω απόφαση να μείνουμε έστω και για ένα διάστημα μαζί στο σπίτι του και για αυτό το αναβάλλω διαρκώς. Το ίδιο δύσκολο μου φαίνεται όμως και να τον χωρίσω γνωρίζοντας όλα τα θετικά του, τις συνήθειες μας, τις κοινές μας παρέες (και δεν εννοώ φίλους που βλέπουμε μια στο τόσο, αλλά άτομα που περνάμε μαζί ώρες καθημερινά), το γεγονός ότι φτάνω τα 30 και δεν είμαι και πιο γρήγορος σε αποφάσεις άνθρωπος και πολλά άλλα. Σημειωτέον, έχω περάσει και έναν παράφορο έρωτα στο παρελθόν οποίος βούλιαξε  και με έχει κάνει να μην πιστεύω πλέον σε έρωτες αλλά να βλέπω τα πράγματα πιο λογικά.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Δεν ξέρω αν το πράγμα είναι προφανές για κάποιον αμερόληπτο όπως εσύ ή αν τελικά είναι όλα μες το μυαλό το οποίο απλά έχω αυθυποβάλλει και σκέφτομαι πολύ αλλά θα ήθελα να μου πεις και εσύ πως το ακούς όλο αυτό και να μου δώσεις την άποψή σου. Σε παρακαλώ μη με ξεχάσεις. Περιμένω την απάντησή σου.

Άννα μου, αν έτυχε να διαβάσεις κάποια πολύ πρόσφατα μηνύματα από αναγνώστριες που έχουν πάρει ήδη τον ίδιο δρόμο που σκέφτεσαι ν' ακολουθήσεις, θα διαπίστωνες αμέσως ότι είναι μεγάλο λάθος να παντρευτείς κάποιον με τον οποίο δεν ονειρεύεσαι ολόψυχα να περάσεις μαζί του το υπόλοιπο της ζωής σου.

Μπορεί εκείνος να σ' αγαπάει και να είναι ο "τέλειος" σύντροφος, όμως απ' ότι μου λες δεν είναι και τόσο τέλειος για σένα, αφού στην ουσία, το μόνο που σου αρέσει πραγματικά σ' εκείνον είναι η αντανάκλαση σου επάνω του (ότι σε προσέχει, σε έχει πριγκίπισσα κ.λπ.).

Στην ουσία, ο λόγος που μένεις μαζί του είναι γιατί φοβάσαι ότι δεν θα βρεις κάποιον που να σε ελκύει και ταυτόχρονα να μπορεί να ανταποδώσει την αγάπη σου. Με λίγα λόγια, μιλάμε για μια σχέση συμβιβασμού, η οποία όσο ανέφελη κι αν είναι τώρα, αν επισημοποιηθεί και φορτιστεί με όλες τις προσδοκίες και τις εντάσεις που αναπόφευκτα συνοδεύουν την καθημερινή συμβίωση και τον γάμο, σιγά-σιγά θ' αρχίσει να σε πνίγει.

Γιατί μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να είσαι βολεμένη σ' αυτόν τον δεσμό, αλλά σε δεύτερη ανάγνωση η ύπαρξη σου μέσα σ' αυτόν σου θυμίζει συνεχώς αυτό που σου λείπει κι έτσι ροκανίζει τον αυτοσεβασμό και την αυτοεκτίμηση σου. Ακριβώς γι' αυτό και νιώθεις παγιδευμένη εδώ κι ενάμιση χρόνο.

Όμως, όσο αφήνεις τον χρόνο να περνάει, τόσο πιο αδύναμη θα νιώθεις και θα δυσκολεύεσαι να βρεις το θάρρος να ξεφύγεις και είναι κρίμα και για τους δυο σας, αφού σας στερεί από την ευκαιρία να βρείτε ο καθένας κάποιον άλλον σύντροφο που να μπορεί να ανταποκριθεί εξίσου στα ρομαντικά σας συναισθήματα.

Αν θέλεις λοιπόν να κάνεις ένα καλό, πρέπει να μαζέψεις το κουράγιο σου και να μιλήσεις ειλικρινά σ' αυτόν τον άνθρωπο. Να του πεις δηλαδή, ότι όλον αυτό τον καιρό που είσαστε μαζί, ήθελες πολύ να κάνεις τη σχέση σας να δουλέψει, αλλά δεν σου βγήκε όπως ήλπιζες και δεδομένου ότι βρισκόσαστε πια μπροστά σε ένα σταυροδρόμι και πρέπει να πάρετε μια απόφαση, οφείλεις να του πεις ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις μαζί του γιατί απλά δεν το νιώθεις και δεν έχεις ονειρευτεί τη ζωή σου έτσι.

Μπορεί να είναι μια δύσκολη και αμήχανη εξομολόγηση, αλλά αφού την κάνεις θα νιώσεις απελευθερωμένη και ανακουφισμένη. Ενώ, όσο κι αν εκείνος στεναχωρηθεί, μέσα του θα νιώσει εξίσου ανακουφισμένος, γιατί αποκλείεται να μην ψυχανεμίζεται το πώς νιώθεις τόσο καιρό, όσο κι αν ζει με την ελπίδα να σε κατακτήσει πραγματικά.

Φυσικά, κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι εγκαταλείποντας αυτή τη σχέση θα βρεις αυτόματα την απόλυτη ερωτική ευτυχία. Όμως, το μόνο σίγουρο είναι ότι παραμένοντας σ' αυτή θα δυστυχήσεις κι η δυστυχία σου θα γίνεται όλο και βαθύτερη, όσο θα αυξάνονται οι αμοιβαίες δεσμεύσεις σας ιδιαίτερα αν κάνετε παιδιά. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ