Τηλεοπτική Βόμβα: Εκτός ΑΝΤ1 ο Αντώνης Κανάκης μετά από 21 χρόνια-Η ανακοίνωσή του! | κοσμικα , τηλεοπτικα νεα | womenonly.gr
16:49
25/10/2018

Τηλεοπτική Βόμβα: Εκτός ΑΝΤ1 ο Αντώνης Κανάκης μετά από 21 χρόνια-Η ανακοίνωσή του!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Έπειτα από 21 ολόκληρα χρόνια ο Αντώνης Κανάκης αποχωρεί από το τηλεοπτικό του σπίτι έχοντας χαρίσει στο κοινό ανεπανάληπτες στιγμές γέλιου μαζί με την θεότρελη παρέα του. 

Ο παρουσιαστής αποφάσισε να δώσει τέλος στη μακρόχρονη πορεία του με τον ΑΝΤ1 με αφορμή τη στάση του τηλεοπτικού σταθμού σχετικά με τη διαμόρφωση της late night ζώνης του. Η αρχή του τέλους ξεκίνησε όταν εκπομπές και σημαντικά πρόσωπα του σταθμού άφησαν να εννοηθεί πως οι επιλογές Κανάκη ήταν εκείνες που άφησαν εκτός ζώνης επιτυχημένες εκπομπές του σταθμού. 

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο ΑΝΤ1 ανακοίνωσε την αρχή της νέας τους συνεργασίας η οποία θα είχε διάρκεια ως το 2021 με τον παρουσιαστή να αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη ζώνη: «Η σημαντική δε αυτή συνεργασία, με τον δημιουργό των πιο αγαπημένων και ιδιαίτερων τηλεοπτικών προγραμμάτων, η οποία ήδη μετρά 21 δημιουργικά χρόνια, θα αποκτήσει μια επιπλέον διάσταση, αφού ο Αντώνης Κανάκης θα διαμορφώνει τη βραδινή ζώνη του ΑΝΤ1 και τη φυσιογνωμία αυτής, στο σύνολό της».

Τα πράγματα, όμως δεν έγιναν έτσι και οι δυο πλευρές έφτασαν στο... διαζύγιο!

Δείτε ακόμη: OpenTV: Η πρώτη μέρα, οι πρεμιέρες, η τηλεθέαση και οι άρον άρον αλλαγές στο πρόγραμμα! [Βίντεο]

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Αντώνη Κανάκη για τη διακοπή της συνεργασίας του με τον ΑΝΤ1

Ύστερα από προσπάθειές μου που διήρκησαν περίπου ενάμιση μήνα προκειμένου να υπάρξει ένας συναινετικός τρόπος λήξης της συνεργασίας μας, βρίσκομαι σήμερα στην καθόλου ευχάριστη θέση να ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από τον ΑΝΤ1 ύστερα από είκοσι ένα (21) χρόνια.

Μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μια τέτοια απόφαση θα μπορούσαν να με οδηγήσουν μια σειρά λόγων κυρίως αρχής και διάρρηξης της εμπιστοσύνης.

Επιλέγω να αναφερθώ μόνο σε έναν, ώστε με την ευκαιρία αυτή να τοποθετηθούν και κάποια πράγματα στη θέση τους.

Σχετικά πρόσφατα καλλιεργήθηκε στο τηλεοπτικό παρασκήνιο μία παράδοξη φήμη, βάσει της οποίας μου χρεώθηκαν αποφάσεις που προφανώς και δεν θα μπορούσαν να ήταν δικές μου.

Αποφάσεις που όπως είναι αυτονόητο πάρθηκαν και ανακοινώθηκαν από τον ΑΝΤ1, πριν μάλιστα μου ανατεθεί η καλλιτεχνική επιμέλεια της late night ζώνης (η οποία καλλιτεχνική επιμέλεια παρά τις τότε σχετικές ανακοινώσεις, δεν υλοποιήθηκε ποτέ έως και σήμερα).

Καθ’ όλο αυτό το χρονικό διαστημα που η τελείως αντίθετη με την επαγγελματική μου δεοντολογία εν λόγω φήμη καλλιεργήθηκε και δημοσιοποιήθηκε, ο ΑΝΤ1 δεν διέψευσε ή ξεκαθάρισε ποτέ και με κανέναν τρόπο το ότι οι αποφάσεις αυτές ήταν δικές του, όπως θεωρώ πως όφειλε να πράξει τη στιγμή που δημοσίως χρεώνονταν σε έναν συνεργάτη του.

Αντιθέτως, ακόμα και ενεργά, συνέβαλε στο να δημιουργηθεί και να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις η ψευδής αυτή φήμη, πως δηλαδή συγκεκριμένες επιλογές που αποκλειστικά το ίδιο το κανάλι έκανε σχετικά με πρόσωπα και εκπομπές της περσινής αλλά και της φετινής σεζόν, ήταν δικές μου επιλογές ή εισηγήσεις (!!!).

Βεβαίως, κανένα ρόλο δεν θα μπορούσε να παίξει στην απόφασή μου να αποχωρήσω η ύπαρξη της οποιασδήποτε ψευδούς φήμης.

Η στάση όμως του ΑΝΤ1 απέναντί της και η συμβολή του στη δημιουργία και διάδοσή της, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Όλα τα χρόνια της τηλεοπτικής μας παρουσίας πιστεύω πως έχουμε σταθεί μαζί με τους συνεργάτες μου πολύ μακριά από τις φαιδρότητες και το κακώς εννοούμενο παρασκήνιο και προσκήνιο του τηλεοπτικού χώρου, με μοναδικό όχημα και λόγο τη δουλειά μας και τίποτα άλλο.

Η αποχώρησή μου από τον ΑΝΤ1 ύστερα από είκοσι ένα χρόνια ήταν για μένα μια επώδυνη απόφαση και παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του σταθμού να ανατρέψει την επιλογή μου αυτή, οι λόγοι που με οδήγησαν εδώ την καθιστούν μη αναστρέψιμη.

Ήταν αναμφισβήτητα μια σπάνια, μακροχρόνια και ιδιαιτέρως επιτυχημένη συνεργασία.

Είκοσι ένα χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή και μέσα σε αυτήν χτίστηκαν ισχυρές ανθρώπινες σχέσεις.

Σε όλους τους ανθρώπους του ΑΝΤ1 που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, θέλω να καταθέσω από καρδιάς ένα μεγάλο προσωπικό ευχαριστώ.

Ασχέτως με όλα όσα με οδήγησαν στην απόφασή μου αυτή, ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στον Θοδωρή Κυριακού.

Λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα ο ΑΝΤ1 εξέδωσε κι αυτός ανακοίνωση για τη λήξη της συνεργασίας του με τον παρουσιαστή: 

Ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον Αντώνη Κανάκη.
Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά για όλα όσα έχει προσφέρει στο κανάλι αυτά τα 21 πολύ δημιουργικά και επιτυχημένα χρόνια.

Γιώργος Μουλάς

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ