Τι πρέπει να γνωρίζεις για τη φετινή Eurovision | κοσμικα , τηλεοπτικα νεα | womenonly.gr
12:59
6/5/2014

Τι πρέπει να γνωρίζεις για τη φετινή Eurovision

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Σε απευθείας σύνδεση με το B&W Hallerna της Κοπεγχάγης, η ΝΕΡΙΤ θα μεταδώσει ζωντανά τον Πρώτο Ημιτελικό του 59ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, σήμερα (Τρίτη 6 Μαΐου) στις 22.00.

 

Λίγο νωρίτερα, στις 21.05 η ΝΕΡΙΤ θα μεταδώσει το πρώτο μέρος της ειδικής εκπομπής «Eurovision greatest hits». Την εκπομπή, ένα νοσταλγικό αφιέρωμα σε συμμετοχές και καλλιτέχνες που άφησαν εποχή στην ιστορία του Διαγωνισμού, θα παρουσιάσει η Αντριάνα Μαγγανιά. Το δεύτερο μέρος της εκπομπής θα μεταδοθεί την ίδια ώρα, το βράδυ της Πέμπτης 8 Μαϊου, λίγο πριν από την έναρξη της απευθείας μετάδοσης του Δεύτερου Ημιτελικού, στον οποίο η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην 13η θέση με το «Rise Up» που ερμηνεύουν οι Freaky Fortune feat. Risky Kidd σε μουσική και στίχους των ίδιων.


Ο Τελικός του φετινού Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα μεταδοθεί επίσης απευθείας το Σάββατο 10 Μαϊου στις 22.00.

Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν επίσης σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition) από την ΝΕΡΙΤ HD, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.nerit.gr. Τον σχολιασμό για τους δύο ημιτελικούς θα κάνει η Μαρία Κοζάκου, ενώ στον τελικό θα συμμετάσχει στην παρουσίαση και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η σειρά εμφάνισης στους δύο Ημιτελικούς, έχει ως εξής:

1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ, ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ

 1. Αρμενία

 2. Λετονία

 3. Εσθονία

 4. Σουηδία

 5. Ισλανδία

 6. Αλβανία

 7. Ρωσία

 8. Αζερμπαϊτζάν

 9. Ουκρανία

 10. Βέλγιο

 11. Μολδαβία

 12. Αγ. Μαρίνος

 13. Πορτογαλία

 14. Ολλανδία

 15. Μαυροβούνιο

 16. Ουγγαρία

2ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ, ΠΕΜΠΤΗ 8 ΜΑΪΟΥ

 1. Μάλτα

 2. Ισραήλ

 3. Νορβηγία

 4. Γεωργία

 5. Πολωνία

 6. Αυστρία

 7. Λιθουανία

 8. Φινλανδία

 9. Ιρλανδία

 10. Λευκορωσία

 11. ΠΓΔΜ

 12. Ελβετία

 13. ΕΛΛΑΔΑ

 14. Σλοβενία

 15. Ρουμανία

Στον Τελικό της 10ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – ενώ οι υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι “Big Five” (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο) και η διοργανώτρια Δανία, θα συμμετάσχουν απευθείας στον Τελικό. Η σειρά εμφάνισης στον Τελικό θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές μετά την διεξαγωγή και του Β’ Ημιτελικού.

Για τους δύο Ημιτελικούς, κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον ημιτελικό που διαγωνίζεται το τραγούδι της.

Στον Α’ Ημιτελικό έχουν επίσης δικαίωμα ψήφου η Δανία, η Γαλλία και η Ισπανία, ενώ στον Δεύτερο η Γερμανία, η Ιταλία και το Ην. Βασίλειο. Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από Κριτική Επιτροπή, σε ποσοστό 50-50. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον Β’ Ημιτελικό και τον Τελικό, όχι όμως και στον Α’ Ημιτελικό.

EUROVISION 2014

ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ: 21.10 «EUROVISION GREATEST HITS»-Α΄

22.00 ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ

 

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΜΑΪΟΥ: 21.10 «EUROVISION GREATEST HITS»-Β΄

22.00 ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΪΟΥ: 22.00 ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ 

 

Δες και τις αποδόσεις που δίνουν οι χώρες στο στοίχημα ΕΔΩ

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ