Τι απαντά ο Διονύσης Τσακνής για το κόστος της εκπομπής του Γιάννη Μπέζου στην ΕΡΤ | κοσμικα , τηλεοπτικα νεα | womenonly.gr
15:35
22/9/2016

Τι απαντά ο Διονύσης Τσακνής για το κόστος της εκπομπής του Γιάννη Μπέζου στην ΕΡΤ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μεγάλος ντόρος έχει ξεσπάσει γύρω από το κόστος της εκπομπής «Μιλώντας για θέατρο» που παρουσιάζει ο Γιάννης Μπέζος στην ΕΡΤ μετά τη δήλωση του αγαπημένου ηθοποιού πως «του αξίζει».

Στην ακόλουθη επίσημη ανακοίνωση ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, έδωσε τη δική του απάντηση για το επίμαχο θέμα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως το κόστος του κάθε επεισοδίου δεν ξεπερνά τα 7.520 Ευρώ:

«Είναι πλέον γνωστό, ότι η παραπληροφόρηση, αποτελεί περίπου εθνικό σπορ. Από άγνοια, ή από διατεταγμένη υπηρεσία, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει.

Και το αποτέλεσμα, δηλητηριώδες πάντα, δυστυχώς, δεν ανατρέπεται, όσο κι αν παραθέσει κανείς τα αληθή γεγονότα. Η ζημιά έχει συντελεστεί.

 

Η εκπομπή που παρουσιάζει ο Γιάννης Μπέζος κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 40 – 50.000 ευρώ, ανά επεισόδιο (αναλόγως του πόσο ευφάνταστος είναι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, ή ο συντάκτης κάποιου άρθρου σε εφημερίδα ή ιστότοπο).

Η αλήθεια τώρα, όπως φαίνεται και στη Διαύγεια με ημερομηνία 6/4/2016 και αρ. Πρωτοκόλλου 1087:

Η εκπομπή “ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ”, δώδεκα επεισοδίων με παρουσιαστή τον κύριο Γιάννη Μπέζο, έχει συνολικό κόστος, 90.240 ευρώ, άρα κόστος ανά επεισόδιο 7.520 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος κάτοχος διδακτορικού στη θεωρία των αριθμών, για να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα στις 50.000 και στις 7.520. Και μιλώντας για το συγκεκριμένο ποσό, αναφερόμαστε στο συνολικό κόστος ανά εκπομπή και όχι στην αμοιβή του συγκεκριμένου ηθοποιού – παρουσιαστή».

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ