Στη βεντέτα Ελένης - Λυμπέρη γίνεται της... απάντησης! | κοσμικα , τηλεοπτικα νεα | womenonly.gr
0:29
21/2/2015

Στη "βεντέτα" Ελένης - Λυμπέρη γίνεται της... απάντησης!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Και τσουπ "έσκασε" από το πουθενά μία απίστευτη κόντρα ανάμεσα σε δύο πάλαι ποτέ φίλε ή τουλάχιστον σε δύο κυρίες που διατηρούσαν άψογες σχέσεις. Ελένη Μενεγάκη και Έλενα Μακρή Λυμπέρη μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η πρώτη εναντίον του περιοδικού που είναι εκδότρια η δεύτερη "άνοιξαν" πόλεμο και μέχρι στιγμής γίνεται της... απαντησης.

Στο σκληρό κείμενο της κυρίας Λυμπέρη απάντηση με επιστολή η Ελένη Μενεγάκη και δε θυμόμαστε στα τόσα χρόνια της τηλεοπτικής της καριέρας, η παρουσιάστρια να έχει προβεί σε ανάλογη ενέργεια. Στην απάντηση της η Ελένη δίνει τη δική της εξήγηση στην ιστορία, ωστόσο ξεχώριζει η ενδιαφέρουσα πρόκληση της στην εκδότρια του hello να μην ξαναδημοσιεύσει φωτογραφία της ούτε να αναφερθεί στο όνομα της μεσα από το περιοδικό της.

Ιδού η απάντηση της Ελένης:

 

«Η προσπάθειά μου να προστατεύσω τα παιδιά μου από τη δημοσιότητα σε ιδιωτικές τους στιγμές και σε ιδιωτικό χώρο, σχολιάστηκε από την κα Μακρή-Λυμπέρη με τρόπο παραπλανητικό, εξαπολύοντας μία εκτός ορίων επίθεση στο πρόσωπό μου. Ποτέ δεν ζήτησα την απόσυρση του περιοδικού. Ζήτησα την επικάλυψη μιας φωτογραφίας επειδή τραβήχτηκε παράνομα από ιδιωτικό χώρο. Τα υπόλοιπα, είναι απλά ψέμα. Όλο αυτό θα είχε αποφευχθεί αν η κα Μακρή-Λυμπέρη είχε σεβαστεί το αυτονόητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην ιδιωτικότητα του βίου του και την εξίσου αυτονόητη υποχρέωση κάθε μητέρας να προστατεύει και να φροντίζει τα παιδιά της. Είμαι σίγουρη ότι τα ελληνικά δικαστήρια θα με δικαιώσουν» ανέφερε η παρουσιάστρια σε ανακοίνωσή της και πρόσθεσε: «Όσον αφορά τον παραληρηματικό της λόγο, τα ψεύδη και την απαξίωση που εκφράζει όχι μόνο για εμένα αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές που επί 20 και πλέον χρόνια παρακολουθούν τις εκπομπές μου και οι οποίοι κατά την κα Μακρή-Λυμπέρη είναι «άρρωστοι στο κρεβάτι του Υγεία», ας κρίνετε όλοι όσοι διαβάσατε το κείμενό της. Πως είναι δυνατόν στη χυδαία αυτή συμπεριφορά να έδωσε αφορμή η προσπάθειά μου να προστατεύσω τα παιδιά μου από παράνομες προσβολές.»
 
«Και εντέλει, αν η κα Μακρή-Λυμπέρη πραγματικά επιθυμεί να πιστέψει ο κόσμος όλα όσα ισχυρίζεται για μένα ως επαγγελματία, την καλώ να το αποδείξει και να μη μείνει στα λόγια. Ας τα κάνει πράξη. Την προκαλώ λοιπόν, να μην δημοσιεύσει ποτέ ξανά φωτογραφία μου, να μην αναφέρει ποτέ ξανά το όνομά μου και εν γένει να μην ξαναασχοληθεί ποτέ κανένα από τα περιοδικά για τα οποία έχει γνώμη ή σχέση με εμένα ή και με  οποιοδήποτε μέλος της οικογενείας μου» κατέληξε η Ελένη Μενεγάκη.

 

Η απάντηση της κ. Λυμπέρη ετούτη τη φορά ήταν άμεση και δεν έγινε μέσα από το προσωπικό της blog αλλά μέσω του δικηγόρου της. 

«Για πάνω από είκοσι χρόνια που βρίσκομαι στον χώρο του εντύπου, το μόνο για το οποίο ούτε καν σκέφτηκε κάποιος να με κατηγορήσει ήταν η παραπλάνηση του κοινού. Για το λόγο αυτό και προς επίρρωση της αλήθειας, επισυνάπτω αντίγραφο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της κ. Μενεγάκη κατά του περιοδικού Hello!, του τεύχους Νο 118 που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, όπου εμφαίνεται σαφώς – μεταξύ άλλων αιτημάτων - το αίτημά της για απόσυρση του τεύχους του περιοδικού Hello! της 11ης Φεβρουαρίου 2015. Η ως άνω αίτηση εκδικάστηκε την 11-2-2015 και απερρίφθη. Να επισημάνω δε ότι και το αίτημά της κας Μενεγάκη περί «επικάλυψης της φωτογραφίας» ισοδυναμούσε με απόσυρση, καθώς η ανάκληση, διόρθωση και εν νέου κυκλοφορία ενός εβδομαδιαίου περιοδικού απαιτεί τουλάχιστον μία εβδομάδα!

Όσον αφορά την προστασία των παιδιών της κ. Μενεγάκη, το ίδιο το περιοδικό Hello! φρόντισε για την προσεκτική επικάλυψη των προσώπων τους, καθόσον είναι γνωστή η ευαισθησία τόσο του περιοδικού όσο και εμού προσωπικά στο θέμα αυτό αλλά και θέλοντας να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τις επιταγές του νόμου και των δικαστηρίων μας.

 

Σε σχέση δε με την προστασία της ιδιωτικότητας του βίου της κ. Μενεγάκη, δεν έχουμε παρά να αναλογιστούμε τις χιλιάδες φωτογραφίες άρθρα, και προσωπικές συνεντεύξεις της που αφορούν την ιδιωτική της ζωή και που έχουν δημοσιοποιηθεί όχι μόνον βέβαια στο περιοδικό Ηello!, αλλά σχεδόν σε όλα τα ελληνικά έντυπα!
Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως όσα αναφέρθηκαν στο elenasdiary blog αποτελούν προσωπική άποψη της κυρίας Έλενας Μακρή, στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου και του δικαιώματος άσκησης κριτικής που έχει ο κάθε πολίτης σε μία δημοκρατική κοινωνία" 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ