Στάη: Αποκάλυψε το μισθό της στην ΕΡΤ | κοσμικα , τηλεοπτικα νεα | womenonly.gr
13:06
18/6/2013

Στάη: Αποκάλυψε το μισθό της στην ΕΡΤ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τα πράγματα στη θέση τους θελησε να βάλει η Έλλη Στάη και να ξεκαθαρίσει πώς έχει η πραγματικότητα, μετά την τεράστια φημολογία που ακολούθησε το κλεισιμο της ΕΡΤ.

Η "σιδηρά κυρία" της ενημέρωσης μίλησε στον Βήμα fm και αποκάλυψε ποιος είναι ο μισθός της τα τελευταία τρία χρόνια που βρίσκεται στην ΕΡΤ, τόσο στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, όσο και στην εβδομαδιαία εκπομπή της, NETWEEK.

«Εγώ παίρνω 2500 ευρώ το μήνα καθαρά για την καθημερινή μου παρουσία στις ειδήσεις και για την εβδομαδιαία εκπομπή και αυτό έχει ένα συνολικό κόστος, με τις κρατήσεις που γνωρίζετε όλοι, 4000 ευρώ» αποκάλυψε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η Στάη όχι μόνο εξέφρασε την πρόθεσή της να παραμείνει στη Δημόσια Τηλεόραση και στη νέα της εποχή, αλλά εξήγησε και για ποιο λόγο προτίμησε την ΕΡΤ από καποιο ιδιωτικό κανάλι: «Ο λόγος που ήρθα πριν από τρία χρόνια ήταν απολύτως συνειδητός, αν και μπορούσα άνετα να είμαι αρκετό χρόνο ακόμα στον ιδιωτικό τομέα. Ήρθα γιατί πιστεύω τον ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης, κυρίως στη φάση αυτή την οποία ξεκινήσαμε να περνάμε εδώ και τρία χρόνια και θα διανύσουμε και άλλο διάστημα. Έχει ένα ρόλο έτσι και αλλιώς από τη φύση της, ο οποίος είναι ένας ρόλος πολύ κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας. Τώρα, λοιπόν, σε αυτή τη φάση, οι ανάγκες αυτές είναι δεδομένες. Εγώ θέλω να είμαι σε αυτό το πλαίσιο μέσα. Τώρα αν πληρώ τους κανόνες της αξιοκρατίας αυτό είναι κάτι για το οποίο προφανώς θα κριθώ και εγώ, όπως κρίνονται όλοι». 

Η έμπειρη δημοσιογράφος σχολίασε και το "μαύρο" που έπεσε στην κρατική τηλεόραση.   «Η χειρότερη λύση και η μεγαλύτερη αντίδραση ήρθε από το να πέσει μαύρο. Πρέπει να γίνει μία συζήτηση για εξυγίανση της ΕΡΤ και πιστεύω ότι μπορεί να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή. Το θεωρώ απολύτως δεδομένο και πιστεύω ότι κραδασμοί θα υπήρχαν στην εξυγίανση με την όποια αναδιάρθρωση, η οποία θα περιελάμβανε και μείωση προσωπικού».

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ