Σοκάρει ο Τσαλταμπάσης: Ο αγώνας του με το τσιγάρο | κοσμικα , τηλεοπτικα νεα | womenonly.gr
18:03
27/11/2015

Σοκάρει ο Τσαλταμπάσης: Ο αγώνας του με το τσιγάρο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι καπνιστές, στην προσπάθειά τους να κόψουν τη βλαβερή για την υγεία συνήθεια στρέφονται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί η εκπομπή «My Life» αύριο Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 16.50 στο Mega.

Καλεσμένος του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι ο γνωστός ηθοποιός Θανάσης Τσαλταμπάσης, ο οποίος διέκοψε το τσιγάρο πριν τρία χρόνια και από τότε κάνει χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Ο ηθοποιός παραδέχεται ότι ήταν θέμα μαγκιάς να ξεκινήσει να καπνίζει στο Λύκειο και πως δυσκολεύθηκε να κόψει το τσιγάρο μόνος του, αλλά και πώς τον βοήθησε το ηλεκτρονικό τσιγάρο και πόσο έχει ωφεληθεί ο οργανισμός του.

Επίσης, κάνει live σπιρομέτρηση για να εξακριβώσει την υγεία των πνευμόνων του.

«Το κανονικό τσιγάρο το άρχισα από αρκετά μικρός, κάπου στην πρώτη λυκείου... έπρεπε, νόμιζα ότι έπρεπε να καπνίσεις οπότε το έμαθα με πολύ κόπο, δεν μου άρεσε, έβηχα, ζαλιζόμουν αλλά έπρεπε να καπνίζω. Τι άντρας ήμουν;»

 

Και συνέχισε μιλώντας για την προσπάθεια που έκανε να το κόψει:

«Η αφορμή για να κόψω το κάπνισμα ήταν ότι έπαιζα τότε σε μία παράσταση, “Το Μήλο” λεγόταν και είχε πάρα πολύ χορό, πάρα πολλή κίνηση. Και ένιωθα να κουράζομαι και δεν το ήθελα αυτό από τον εαυτό μου... Αυτά λειτούργησαν στο μυαλό μου και έκανα αυτό το δώρο στον εαυτό μου.»

Οι 'Έλληνες εξακολουθούμε να είμαστε πρωταθλητές στο κάπνισμα, με τους μισούς ανθρώπους ηλικίας 25-44 ετών στη χώρα μας να καπνίζουν. Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, 12% των ευρωπαίων έχουν δοκιμάσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, 2% το χρησιμοποιεί ενώ 14% σταμάτησε το κάπνισμα με την βοήθειά του.

Παράλληλα, η νέα τάση που καταγράφεται είναι τα νέα παιδιά να ξεκινούν απευθείας το ηλεκτρονικό τσιγάρο, δηλαδή να γίνονται κατευθείαν ατμιστές.

Οι επιστήμονες συγκρίνουν το τσιγάρο με το ηλεκτρονικό τσιγάρο και μιλούν για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους αλλά και για όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κόψουμε το κάπνισμα.

Στην ίδια εκπομπή μαθαίνουμε εάν και πώς μπορούμε να κάνουμε επιτυχημένη λεύκανση δοντιών μόνοι μας στο σπίτι και συγκρίνουμε τη διατροφική αξία των καφέδων που πίνουμε στην Ελλάδα.

Info:
Παρουσίαση:
Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Ευφροσύνη Κυριαζή, Ευτυχία Νότη
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Λίτσα Δελή

www.facebook.com/mylifemega
www.youtube.com/megatv
www.twitter.com/mylifemega
www.instagram.com/megatvcom
#MyLifeMega

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ