Σιμαρδάνης: Η σοβαρή περιπέτεια της υγείας του | κοσμικα , τηλεοπτικα νεα | womenonly.gr
11:54
3/1/2013

Σιμαρδάνης: Η σοβαρή περιπέτεια της υγείας του

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Για τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του και για τους γιατρούς που του έδιναν δυο μέρες ζωής μίλησε ο Χρήστος Σιμαρδάνης.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό ΕΓΩ για το πρόβλημα που πέρασε το καλοκαίρι και που κόντεψε να πεθάνει.

"Έχω καλούς φίλους. Δεν είμαι μόνος μου. Το καλοκαίρι με την περιπέτεια της υγείας που πέρασα, το διαπίστωσα. Πήγα να πεθάνω. Οι γιατροί μου έδιναν μια με δύο ημέρες ζωή. Είχα πέτρα στη χολή. Το διαπίστωσα πριν από δύο χρόνια. Τότε μου είπαν να τη βγάλω. Μου έδωσαν μια δίαιτα και έγινα καλά. Δεν με τρόμαξαν αρχικά, δεν μου περιέγραψαν την εικόνα. Εγώ, όντας πολύ αναβλητικός, δεν έκανα τίποτα. Στις 31 Μάιου με έπιασε μια πολύ μεγάλη κρίση".

Και συνέχισε: "Τους δύο τελευταίους μήνες είχα βαρεθεί να ακούω "γιατί είσαι τόσο χλωμός" και να διαπιστώνω ότι έκανα 10 μέτρα και λαχάνιαζα σαν γέρος. Δεν είχα κουράγιο. Όμως, δεν είχα και το περιθώριο να κάνω τίποτα. Είχα το σίριαλ, το θέατρο, τη μάνα μου και περίμενα βλακωδώς να πεθάνω ή να γίνει ένα θαύμα. Κι έγινε ένα θαύμα, γιατί η χολή μου – η οποία αφαιρέθηκε και όταν έγινε η βιοψία της ήταν σάπια και πεθαμένη- είχε τόσο πύον και από έξι εκατοστά έγινε δεκαοχτώ. Ήταν σαν πεπόνι, γεμάτη από εντοποιήματα, τα οποία έκαναν αυτόματη αιμοδιάλυση.

Είχα αιματοκρίτη εικοσιένα αντί για πενήντα και λευκά αιμοσφαίρια δεκαέξι χιλιάδες. Δεν μπορούσα να εγχειριστώ με τόσο χαμηλό αιματοκρίτη. Μου έβαλαν αίμα τις δύο πρώτες ημέρες και ο αιματοκρίτης έπεφτε κι άλλο. Μέχρι που ευτυχώς με έπιασε η αντιβίωση, έφυγε η φλεγμονή και έπειτα από πέντε ημέρες χειρουργήθηκα. Όμως κινδύνεψε κανονικότατα η ζωή μου".

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ