Οργή για το ομοφοβικό παραλήρημα του Μητροπολίτη Άνθιμου | κοσμικα , τηλεοπτικα νεα | womenonly.gr
13:44
18/3/2015

Οργή για το ομοφοβικό παραλήρημα του Μητροπολίτη Άνθιμου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Συνέντευξη στα Καρντάσιανς παραχώρησε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ο οποίος μεταξύ άλλων, μίλησε για την ομοφυλοφιλία κάνοντας λόγο για "θανάσιμο αμάρτημα"! 

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Οι απίστευτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης προκάλεσαν την οργή πολλών, μεταξύ αυτών και του Γιώργου Λιάγκα, ο οποίος ξέσπασε εναντίον του μέσα από το Πρωινό.

 

«Είναι λόγος μίσους και διώχνει τη νεολαία από την Εκκλησία. Δεν μπορείς να λες ότι η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα και αρρώστια, όταν μάλιστα γνωρίζουμε ότι στους κόλπους της Εκκλησίας το ποσοστό ομοφυλοφιλίας είναι πολύ μεγαλύτερο από το μέσο ποσοστό στην κοινωνία», είπε έξαλλος ο παρουσιαστής.

 

Και συνέχισε πάντα σε υψηλούς τόνους: «Η μεγαλοψυχία του ανθρώπου που εκφράζει τον Θεό εδώ στη Γη λέει "τους αφήνουμε να ζήσουνε, δεν τους σκοτώνουμε κιόλας, όπως οι τζιχαντιστές που τους πετάνε από τα παράθυρα"! Τι να πω; Ο Χριστός δίδαξε την αγάπη, δεν μπορεί αυτοί που εκφράζουν τον Χριστό να διδάσκουν το μίσος».

 

Και κατέληξε: «Δε μπορεί να είναι υποκρισία αυτό το πράγμα και οι μισοί μητροπολίτες να φωνάζουν τους άλλους μισούς με γυναικεία ονόματα! Είναι υποκρισία! Οι μισοί μητροπολίτες αποκαλούν τους άλλους μισούς γελώντας με γυναικεία ονόματα! Κι αυτό είναι bullying γιατί ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Η Βαγγελιώ, ο ένας κι ο άλλος... είναι ντροπή»! 

 

Και ο Μάρκος Σεφερλής, όμως, σχολίασε σε έντονο ύφος τις δηλώσεις Άνθιμου. "Πρόκειται για ακραία θέση και βλέπουμε πως περιθωριοποιούνται άνθρωποι ακόμα και από την Εκκλησία. Μια άλλη μορφή bullying ακόμα και από την ίδια την Εκκλησία. Αυτή την περίοδο ειδικά, ήταν άκυρο, άτοπο και άστοχο» είπε χαρακτηριστικά.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ