Ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκαλύπτει για τον gay χαρακτήρα του [vds] | κοσμικα , τηλεοπτικα νεα | womenonly.gr
15:08
3/12/2015

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκαλύπτει για τον gay χαρακτήρα του [vds]

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μετά από αρκετά χρόνια ο Γιώργος Καπουτζίδης επανήλθε πέρσι στην τηλεόραση με νέα σειρά, η οποία ήταν τελείως διαφορετική πρόταση από το «Παραπέντε» και τις «Σαββατογεννημένες» και κέρδισε το δικό της φανατικό κοινό.

Σε συνέντευξη που έδωσε στη Χριστίνα Λαμπίρη ο Καπουτζίδης μίλησε για τον gay ρόλο που υποδύεται και ξεφεύγει από όλους τους ομοφυλόφιλους χαρακτήρες που έχουμε δει μέχρι σήμερα στην Ελληνική τηλεόραση:

«Στην ελληνική μυθοπλασία, τις περισσότερες φορές, ο ομοφυλόφιλος, συνήθως είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος παρουσιάζεται ελαφρώς κενός και με το μυαλό του να καταλαμβάνεται κατά 99,9% από το σεξ κι από το σεξουαλικό του. Ασχολείται με το “ο τάδε μου άρεσε, εκείνος μου άρεσε, χώρισα με τον τέτοιον”. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Είναι όλο κενό.

 

Εγώ λοιπόν ήθελα να γράψω έναν χαρακτήρα, του οποίου η προσωπικότητα δεν πηγάζει από τα γεννητικά του όργανα. Έχει ηθικές αξίες, ηθικές αρχές, είναι τίμιος, έχει πίστη στη φιλία, έχει πίστη στον σύντροφό του, έχει αγάπη μέσα του, έχει προτερήματα, έχει ελαττώματα.

Είναι προτέρημα το να είναι τίμιος, είναι ελάττωμα το να είναι με παρωπίδες και φοβερά αυστηρός. Είναι ένας άνθρωπος, είναι μια προσωπικότητα. Δεν είναι ένα κινούμενο μόριο, συγνώμη που το λέω έτσι. Αυτό ήταν πάρα πολύ βασικό.

 

Σαν αυτόν τον άνθρωπο, είναι εκατομμύρια οι ομοφυλόφιλοι σε όλο τον κόσμο και νομίζω ότι έπρεπε να το δείξουμε μια φορά. Σαν να καταντάει λίγο άδικο και χαζό το να λέμε ότι “θα δείξουμε κλασικά αυτό το πράγμα”. Ακυρώνεις συναισθήματα, ακυρώνεις σκέψεις.

Και στην τελική νομίζω πως όλοι οι χαρακτήρες που έδειξα, ομοφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι, ό,τι και να ήταν, ήταν άνθρωποι με τις πληγές τους, με τα πιστεύω τους, με τα θέλω τους, με τη γνώση τους, με τα πρέπει τους. Ήταν χαρακτήρες, προσωπικότητες».

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ