ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: Πώς μπορώ να βοηθήσω τα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες | κοσμικα , τηλεοπτικα νεα | womenonly.gr
20:22
31/3/2016

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: Πώς μπορώ να βοηθήσω τα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τα ασυνόδευτα παιδιά αποτελούν την πιο ευάλωτη ομάδα των προσφύγων και μεταναστών. Πρόκειται για παιδιά που έχουν χάσει τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ή έχουν φύγει μόνα τους από τις χώρες τους αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη. 

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Κάνουν ένα ταξίδι που είναι πολύ δύσκολο ακόμα και για μεγάλους, ενώ απειλούνται από διακινητές και άλλα παράνομα κυκλώματα παιδικής εκμετάλλευσης. Τα παιδιά αυτά είναι «αόρατα», αφού στην πλειονότητά τους δεν είναι καταγεγραμμένα από καμία επίσημη αρχή και έχουν άμεση ανάγκη από προστασία και φροντίδα. Χιλιάδες παιδιά φτάνουν στη χώρα μας μόνα τους χωρίς τους γονείς τους. 

Το Mega στηρίζει το πρόγραμμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη για τα ασυνόδευτα παιδιά με την καμπάνια «Νοιάζομαι για τα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες» η οποία εκτός από σποτ ανάδειξης του προβλήματος περιλαμβάνει και εκτενή θέματα και ρεπορτάζ στις εκπομπές του καναλιού.

Μέσω της συνεργασίας με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Mega στηρίζει τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Άρσις, Γιατροί του Κόσμου, Ιατρική Παρέμβαση, ΜETAδραση και Praksis, οι οποίες υλοποιούν δράσεις προστασίας, υποστήριξης και φροντίδας των παιδιών αυτών.

Στην ιστοσελίδα του Mega www.megatv.com/megamazi μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να δει πώς μπορεί να βοηθήσει έτσι ώστε αυτά τα παιδιά να είναι ασφαλή.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ