Μελέτη στη Μενεγάκη: Τι είπε για νούμερα τηλεθέασης & όσους την απογοήτευσαν | κοσμικα , τηλεοπτικα νεα | womenonly.gr
20:26
12/10/2016

Μελέτη στη Μενεγάκη: Τι είπε για νούμερα τηλεθέασης & όσους την απογοήτευσαν

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Καλεσμένη στην Ελένη Μενεγάκη ήταν σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου η Ελεονώρα Μελέτη και δε θα μπορούσαν φυσικά να μη μιλήσουν για την κατάσταση της ελληνικής τηλεόρασης με τη δεύτερη να σημειώνει:

«Υπάρχει ένα βαρύ κλίμα. Το βλέπω. Είναι δύσκολα τα πράγματα, είναι θλιβερά. Δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ στο θέμα των αδειών. Φαίνεται να στοχοποιώ και την κυβέρνηση, αλλά στοχοποιείται από μόνη της σε ορισμένα πράγματα. Αλλά νομίζω ότι μέσα από όλο αυτό που βιώνουμε, αν οι άνθρωποι της τηλεόρασης μπορούν να αλλάξουν πράγματα στην τηλεόραση».

 

Τι  απογοητεύει την Ελεονώρα στην ελληνική τηλεόραση;

«Με απογοητεύει η στασιμότητα. Η έλλειψη τόλμης, καινοτομίας, δημιουργικότητας. Με απογοητεύει η αναπαραγωγή, παρά το γεγονός πως ο κόσμος δείχνει πως υπάρχει μια αποστροφή προς τα πρόσωπα και τα προϊόντα της τηλεόρασης. Εσύ που είσαι και άνθρωπος του χώρου θα το καταλαβαίνεις. Εξακολουθώ και βλέπω ανθρώπους που νοιάζονται για τον εαυτό τους μέσα στην τηλεόραση, παρά για την τηλεόραση ως μέσο που μπορεί να εξυπηρετήσει τους ίδιους αλλά και τον κόσμο. Βλέπω ανθρώπους που αγαπάνε  τον εαυτό τους πιο πολύ από την τηλεόραση. Δεν θα έμπαινα κι εγώ στη διαδικασία να πω ονόματα... Είναι γενική αίσθηση αυτό που σου λέω».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα νούμερα τηλεθέασης για τα οποία είπε χαρακτηριστικά:

«Θα σου πω κι ένα ακόμα κακό που κάνουμε οι άνθρωποι της τηλεόρασης. Με το που μπαίνεις σε ένα site βλέπεις να γράφουν για τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε χθες η κάθε εκπομπή. Ποιον ενδιαφέρει; Τους διαφημιστές και τα κανάλια. Γιατί θα πρέπει να βάζουμε τους ανθρώπους του χώρου μας σε αυτό το τριπάκι; Είναι πάρα πολύ κανιβαλιστικό μεταξύ μας αυτό το πράγμα! Ρε φίλε, την ίδια πάσα παίρνεις εσύ που παίρνεις 0,3% τηλεθέαση με τον άλλον που παίρνει 30%; Περισσότερο δυναμική έχεις εσύ που παίρνεις το 0,3% και το κάνει 9% από τον άλλον που παίρνει 30% και το κάνει 17%.»

 

Και συνέχισε:

«Σαφώς όταν εσύ που έχεις 9% έχεις λιγότερο από το 17%, αλλά έχεις πάρει και μια πάσα από το 0,3% που σημαίνει ότι έχεις μια δυναμική που ο άλλος δεν την έχει – κι ας παίρνει πάσα από το 30%. Εγώ το παρουσίαζα στην εκπομπή μου σαν ενότητα, αλλά τότε έκανα 40%. Και τότε έλεγα πουλάει, αλλά γιατί πρέπει να γίνεται; Ο άλλος θα δει ότι πουλάει το 9% ή το 17% αλλά δεν ξέρει πώς έχει στηθεί όλο αυτό. Γιατί όταν παίρνεις 40% και το κάνεις 17% είναι αποτυχία. Ενώ όταν παίρνεις 3% και το κάνεις 12% είναι επιτυχία! Αυτά ο κόσμος δεν τα ξέρει. 

Και βάζουμε σε μια ψυχολογία τους ανθρώπους της τηλεόρασης πάρα πολύ σαδομαζοχιστική μεταξύ μας, η οποία δεν ωφελεί κανένα! Πρέπει να το σταματήσουμε, τώρα που είμαστε στην κρίση αυτή τη φοβερή. Πρέπει να έχουμε αλληλεγγύη, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στις κριτικές μας. Παίζονται δουλειές, κανάλια, θέσεις εργασίας. Πρέπει να πούμε το “μπράβο” όταν κάτι είναι καλό, όχι μόνο να καταδικάζουμε. Είναι δύσκολες οι εποχές».

 

Τέλος, για τις απογοητεύσεις που πήρε από άτομα της τηλεόρασης, η Ελεονώρα Μελέτη σημείωσε: 

«Επειδή εγώ έχω αδικηθεί πάρα πολύ από ανθρώπους, οι οποίοι όταν με γνώρισαν άλλαξαν γνώμη, αποφεύγω να κρίνω πριν γνωρίσω προσωπικά κάποιον», επισημαίνοντας: «Εγώ πολύ δύσκολα θα βαφτίσω κάποιον φίλο μου, επειδή είμαι από τη φύση μου μοναχική. Πολύ δύσκολα βάζω κόσμο στο περιβάλλον μου. Συν του ότι είμαι πολύ επιφυλακτική γιατί έχω φάει χαστουκάρες. Έχω γνωρίσει ανθρώπους που εκτιμώ, έχω ανθρώπους που έχω επικοινωνία και ταύτιση, που εμπιστεύομαι. Έχω δει όμως και συμπεριφορές, τις οποίες δεν τις καταλαβαίνω. Δεν τις θέλω δίπλα μου, δεν τις μπορώ. Με μπερδεύουν, με θολώνουν». 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ