«Καμπάνα» από το ΣτΕ για το προ 5ετίας... νάζι της Πετρούλας! | κοσμικα , τηλεοπτικα νεα | womenonly.gr
9:48
1/9/2015

«Καμπάνα» από το ΣτΕ για το προ 5ετίας... νάζι της Πετρούλας!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

«Είμαι η Πετρούλα και μόλις τελείωσα», αυτή η φράση σε συνδυασμό με το «προβεβλημένο» στήθος της νεαρής παρουσιάστριας καιρού, το νάζι, αλλά και το …ελαφρύ ντύσιμό της, δεν συμβάδιζε με την επιστημονική παρουσίαση την οποία θα πρέπει να έχει ο… καιρός στην ελληνική τηλεόραση και γι΄αυτό και παραμένει η κύρωση του ΕΣΡ για τα ιδιαίτερα… πικάντικα και ξεχωριστά δελτία καιρού που παρουσίαζε στο παρελθόν η Πετρούλα στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Mετά από καταγγελίες τηλεθεατών, το ΕΣΡ  έκρινε ότι ο τρόπος προβολής του δελτίου καιρού, από την Πετρούλα, δεν είχε την απαιτούμενη «ποιοτική στάθμη που επιβάλλει η αποστολή της τηλεόρασης».

Πιο συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 2521/2015 απόφασή του απέρριψε την αίτηση του επίμαχου τηλεοπτικού σταθμού με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ (200/2009) που επέβαλε  τη  διοικητική  κύρωση της σύστασης.

Το ΕΣΡ, αφού παρακολούθησε ορισμένα  δελτία καιρού που παρουσίαζε η Πετρούλα, κατέληξε  ότι «ο τρόπος παρουσιάσεως του μετεωρολογικού δελτίου από τη νεαρή παρουσιάστρια του σταθμού (ιδιαιτέρως ελαφριά ενδυμασία, στάση σώματος, ιδιαίτερα χρωματισμένη φωνή, χρήση υποκοριστικών, ενσάρκωση ρόλων άσχετων με δελτίο καιρού κ.ά.) το υποβαθμίζει ποιοτικά».

Το ΕΣΡ στην απόφασή του, μεταξύ των άλλων, αναφέρει για τον τρόπο παρουσίασης του δελτίου καιρού:

«Η Πετρούλα είναι πάντοτε ιδιαίτερα ελαφριά ενδεδυμένη, υιοθετεί μια  ορισμένη στάση  σώματος με προτεταμένο  το στήθος προς  τα    μπρος και τη λεκάνη προς τα πίσω κι ομιλεί με ιδιαίτερα χρωματισμένη φωνή και  νάζι. Το δελτίο ολοκληρώνεται με  έναν χαρακτηριστικό ναζιάρικο χαιρετισμό: «Είμαι η Πετρούλα και μόλις τελείωσα».  Συχνά παρουσιαζόταν να ενσαρκώνει μικρούς ρόλους που καμία σχέση με τον καιρό  δεν είχαν, όπως  ήταν όταν  προσποιούταν τη  δασκάλα.

Επίσης, υπήρχαν στοιχεία δραματοποίησης της παρουσίασης, όπως για  παράδειγμα  ήταν  η τακτική  να φυσούν άνεμοι πάνω της την ώρα που  έλεγε τις εντάσεις τους ανά περιοχή,  κάνοντας μάλιστα συχνά τα ρούχα της να ανεμίζουν καθώς κι άλλα ηχητικά στοιχεία.

Ο λόγος της ήταν διανθισμένος με πολλά υποκοριστικά και   απείχε  το συγκεκριμένο δελτίο καιρού κατά πολύ από μια  επιστημονική παρουσίασή του, αν και παρουσιαζόντουσαν  μετεωρολογικοί  χάρτες πίσω από  αυτά που παρουσίαζε με  ενδείξεις θερμοκρασιών και άλλων μετεωρολογικών στοιχείων».

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ