Η απάντηση του ΑΝΤ1 για τον Ezel! | κοσμικα , τηλεοπτικα νεα | womenonly.gr
11:53
19/7/2011

Η απάντηση του ΑΝΤ1 για τον Ezel!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προβολή της τούρκικης σειράς στον ΑΝΤ1, Ezel σε μερίδα πολιτών και φορέων, οι οποίοι απειλούν με μηνύσεις το κανάλι. Η σειρά, που γνωρίζει επιτυχία στη χώρα μας σημειώνοντας υψηλές τηλεθεάσεις, περιλαμβάνει

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προβολή της τούρκικης σειράς στον ΑΝΤ1, Ezel σε μερίδα πολιτών και φορέων, οι οποίοι απειλούν με μηνύσεις το κανάλι. Η σειρά, που γνωρίζει επιτυχία στη χώρα μας σημειώνοντας υψηλές τηλεθεάσεις, περιλαμβάνει σκηνές που διαδραματίζονται στα Κατεχόμενα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση πολύ κόσμου. Ωστόσο, ο ΑΝΤ1 μετά το ντόρο που έχει ξεσπάσει και τις απειλές για μηνύσεις (ζητούν ακόμη και το κόψιμο της πετυχημένης σειράς) δίνει τη δική του απάντηση.

 

 


"Η συγκεκριμένη παραγωγή ανήκει στο είδος της μυθοπλασίας και όχι στο είδος του ντοκιμαντέρ ή του ριάλιτι. Το σενάριό της επικεντρώνεται στην προσωπική ιστορία ενός φανταστικού χαρακτήρα και δεν αγγίζει ούτε στο ελάχιστο εθνικά ζητήματα. Η μοναδική αναφορά στην εθνοτική ταυτότητα των Τουρκοκυπρίων έγινε στα πρώτα επεισόδια της σειράς και για περιορισμένο χρόνο μέσω ενός μικρού ρόλου (ενός Τουρκοκυπρίου που είχε ρόλο "κακού"). Και βέβαια, ο ΑΝΤ1 προέβη σε διάφορες ενέργειες με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι τυχόν αναφορές στα κατεχόμενα εδάφη και σε καμία περίπτωση δεν αδιαφόρησε. Ωστόσο, εφόσον έχουμε να κάνουμε με ένα πρόγραμμα μυθοπλασίας, ο ΑΝΤ1 θεωρεί ότι οι τοποθεσίες όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα από μόνες τους δεν μπορούν να θίξουν την εθνική ταυτότητα κανενός.

Άλλωστε, στο παρελθόν και συγκεκριμένα στην πρώτη τουρκική παραγωγή που μεταδόθηκε από μεγάλο ελληνικό κανάλι, τα γυρίσματα είχαν πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στο Καστελόριζο, αλλά δεν ετέθη κανένα ζήτημα προπαγάνδας παρά την ιδιαίτερα ευαίσθητη γεωγραφική θέση του νησιού αυτού. Και καλώς δεν ετέθη ζήτημα, γιατί απλά δεν υπάρχει κανένα εθνικό ζήτημα παρά μόνο στα μυαλά ορισμένων ατόμων που θέλουν να δημιουργούν δήθεν κρίσεις εκ του μη όντως και να τις χρησιμοποιούν για λόγους καθαρά εσωτερικής κατανάλωσης. Σε περίοδο ειρήνης, όταν δεν υπάρχουν συγκρουσιακά ζητήματα μεταξύ των λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου, είναι λυπηρό κάποια άτομα να δημιουργούν τέτοιου είδους κλίμα απλά και μόνο επειδή ένας παραγωγός επέλεξε μια τοποθεσία για να γυρίσει μια σειρά. Ωστόσο, αυτά τα συγκεκριμένα άτομα η πλειοψηφία του ελληνικού κοινού δεν τα δικαιώνει" 
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ