«Επτά Μουσεία Ένα Ταξίδι» με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη στο Mega | κοσμικα , τηλεοπτικα νεα | womenonly.gr
13:22
18/12/2015

«Επτά Μουσεία Ένα Ταξίδι» με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη στο Mega

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ένα ιδιαίτερο οδοιπορικό ξεκινά από τη… Μασσαλία και καταλήγει στον Βόλο την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 17:20 στην εκπομπή «Επτά Μουσεία Ένα Ταξίδι» προ προβάλλεται στο Mega. 

Το ταξίδι γίνεται με αφορμή ένα κεραμίδι με την επιγραφή: “TSALAPATA VOLO GRECE”. Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης το ανακαλύπτει  στη Μασσαλία. Ερευνά και βρίσκει τον τόπο προέλευσής του στον Βόλο, στο Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας των αδελφών Τσαλαπάτα,  ένα από τα Μουσεία του Δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

 

Στο οδοιπορικό παρακολουθούμε την άνθηση του εργοστασίου που ενισχύεται και από την ακμή του Βόλου ως βιομηχανικού κέντρου. Από το λιμάνι, τη συλλογή των πρώτων υλών, στη παραγωγή της λάσπης μέχρι και την μόνιμα αναμμένη κάμινο Hoffmann μαθαίνουμε βήμα-βήμα τη διαδικασία παραγωγής, ενώ παράλληλα μέσω μαρτυριών από πρώτο χέρι αναβιώνει μια εποχή που η πόλη υπήρξε σπουδαίο βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας.

Τέλος, μαθαίνουμε πώς το εργοστάσιο μετατράπηκε σε μουσείο του εαυτού του, και σήμερα διηγείται την ιστορία του στους επισκέπτες.


ΕΠΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 17:20

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ