Ε.Σ.Α.μεΑ: Σκληρή απάντηση στο Λάκη για την ατάκα για τα άτομα με αναπηρία! | κοσμικα , τηλεοπτικα νεα | womenonly.gr
11:31
17/2/2016

Ε.Σ.Α.μεΑ: Σκληρή απάντηση στο Λάκη για την ατάκα για τα άτομα με αναπηρία!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Σάλος έχει προκληθεί, όπως ήδη σας έχουμε αναφέρει, με την ατάκα του Λάκη Λαζόπουλου στο “Τσαντίρι” για τα άτομα με αναπηρία.

Οι αντιδράσεις στα social media είναι σφοδρές, ενώ και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) έδωσε τη δική της σκληρή απάντηση σε όσα είπε ο ηθοποιός για τον Σόιμπλε και κατ' επέκταση για τα άτομα που με κινητική αναπηρία.


 

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας,, κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης μίλησε σε πρωινή εκπομπή του Βήμα FM και απάντησε στο Λαζοπουλο για τη δήλωση του: «Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα».

 

 


«Με μεγάλη έκπληξη και στεναχώρια ακούσαμε τη δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου. Είναι γεγονός ότι ως εθνικό αναπηρικό κίνημα είμαστε κάθετα ενάντιοι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές Σόιμπλε και έχουμε σταθεί απέναντι όλη την περίοδο της κρίσης. Στις κινητοποιήσεις μας ένα από τα πανό μας αναφέρει "Σόιμπλε θα υπογράψουμε μνημόνιο για τα καρότσια μας"; Είμαστε ενάντια στις πολιτικές Σόιμπλε, όμως η δήλωση Λαζόπουλου ταυτίζει την αναπηρία, μια κατάσταση ζωής, με τις πολιτικές θέσεις, κάτι αδιανόητο.

Θα περίμενε κανείς από αυτούς που επηρεάζουν την κοινή γνώμη λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας, που έχουν βήμα σε χιλιάδες πολίτες, να έχουν πιο προσεκτική συμπεριφορά, να προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοποιώντας τον προνομιακό τους ρόλο. Θα περίμενε επίσης κανείς να γνωρίζουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα: η χρήση αναπηρικού αμαξιδίου δεν συνιστά καθήλωση αλλά μέσο κίνησης. Όπως ο κ. Λαζόπουλος χρησιμοποιεί τα πόδια του, κάποιος με κινητική αναπηρία χρησιμοποιεί το αμαξίδιο. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά. Δηλαδή, για τον κ. Λαζόπουλο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει η σκέψη Στίβεν Χόκινγκ αντιθέτως ίσως να ζούσε σε ίδρυμα κλειστής περίθαλψης, "καθηλωμένος σε μία ιδέα".

Περιμένουμε από τον κ. Λαζόπουλο να έχει μετανιώσει για αυτή του την αναφορά και να απευθύνει μία συγνώμη προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με κινητική αναπηρία».

 

Ιδού και μία φωτογραφία που κυκλοφορεί στα social media και προκαλεί αίσθηση:

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ