Βρήκαμε ποια ήταν η τεράστια αμοιβή της Δανδουλάκη στη Λάμψη! | κοσμικα , τηλεοπτικα νεα | womenonly.gr
14:56
8/10/2015

Βρήκαμε ποια ήταν η τεράστια αμοιβή της Δανδουλάκη στη "Λάμψη"!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Η Κάτια Δανδουλάκη για πολλά χρόνια υποδύθηκε τη "Βίρνα Δράκου" και ο ρόλος της Εισαγγελέως και συζύγου του Γιάγκου στη θρυλική "Λάμψη" είναι από τους πλέον κλασικούς στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Η ηθοποιός μίλησε σε συνέντευξή της για τη σειρά και προχώρησε σε σπουδαίες αποκαλύψεις.

Δε δίστασε να παραδεχθεί ότι έπαιρνε μία τεράστια αμοιβή για το ρόλο της Βίρνας στη Λάμψη, αποκάλυψε ποιο ήταν το βέτο που είχε ασκήσει στους παραγωγούς, ενώ εξήγησε γιατί ποτέ δε διεκδίκησε τη θέση της στη μαρκίζα.

 

"Μου έχει δώσει μία τεράστια συμβουλή η Λαμπέτη: «Ποτέ δε θα διεκδικήσεις το όνομά σου γιατί αυτό είναι το αποτέλεσμα των κόπων και της δουλειάς σου. Θα μπει από μόνο του εκεί που πρέπει χωρίς να το καταλάβεις». Γι αυτό κι όταν πρωτομπήκε το όνομά μου δίπλα στον Κώστα Καρρά, αρχές του ’70, γύρισε εκείνος και μου είπε στις πρόβες: «Καλά δεν ντρέπεσαι; Ούτε ένα ευχαριστώ;»… και του λέω: «Για ποιο λόγο;» Και τότε με βουτάει από το χέρι και μου δείχνει την ταμπέλα. Έμεινα άναυδη. Κατάλαβε ότι έλεγα την αλήθεια. Έτσι, λοιπόν, ποτέ δεν διεκδίκησα κάτι", εξηγεί.

 

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια μίλησε και για την αμοιβή που έπαιρνε στη Λάμψη, τα "χρυσά" χρόνια της τηλεοπτικής εποχής.

 

"Όταν ήταν να κάνω τη «Λάμψη», τις «χρυσές» εποχές της τηλεόρασης, ζήτησα μία πολύ υψηλή αμοιβή. Η σειρά ήταν να πάει για έναν χρόνο, κανείς δεν περίμενε ότι θα έφτανε τα 15. Τη δεύτερη χρονιά ο διευθυντής παραγωγής με παρακάλεσε να μην απαιτήσω πάρα πολλά χρήματα, γιατί θα συνέχιζαν κι έβλεπαν πόση επιτυχία είχε ο ρόλος. Έμεινα άναυδη.

«Εγώ ζητάω χρήματα όταν ο άλλος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε εμένα και σε άλλους εκατό. Τώρα που δε μπορεί να επιλέξει, γιατί σας έχω στο χέρι, θα ζητήσω χρήματα; Δεν το καταδέχομαι. Αλλά δεν θα πάρει και κανένας άλλος! Οι ιεραρχίες θα κρατηθούν όπως είναι». Αυτό, λοιπόν, το τήρησα σε όλη μου τη ζωή. Ουδέποτε απαίτησα όταν πέσαμε στη μεγάλη οικονομική ταλαιπωρία", είπε η σπουδαία ηθοποιός.

 

Ποσό βέβαια, δεν αποκάλυψε, αλλά ψάχνοντας στο διαδίκτυο, μπορεί να βρεις... θησαυρό! Κι εμείς ανακαλύψαμε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η Κάτια Δανδουλάκη έπαιρνε 4.000.000 δρχ. μηνιαίως, δηλαδή 11.738 ευρώ!  

Μύθος ή πραγματικότητα, μόνο η ίδια το ξέρει, αλλά για να παραδέχεται ότι ήταν πολύ υψηλή η αμοιβή, μπορεί τα δημοσιεύματα να έχουν δόση αλήθειας. Αν και μεταξύ μας, στη "χρυσή" εποχή της τηλεόρασης υπήρξαν σταρ που έπαιρναν περισσότερα για ένα επεισόδιο!

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ