Απολογία Κωστόπουλου για τη δικαστική περιπέτεια | κοσμικα , τηλεοπτικα νεα | womenonly.gr
12:42
27/11/2013

Απολογία Κωστόπουλου για τη δικαστική περιπέτεια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Κανονικά στη θέση του στο Πρωινό mou ήταν ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος μίλησε για τη δικαστική του περιπέτεια, την αυτόβουλη παρουσία του στην ΓΑΔΑ την Τρίτη και τα χρέη του προς το Δημόσιο. 

 Ο παρουσιαστής ευχαρίστησε και μία μεγάλη μερίδα Τύπου για το πώς χειρίστηκαν την υπόθεση του, κάποιους γνωστούς δημοσιογράφους που τον στήριξαν, όπως ο Θέμος Αναστασιάδης, ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Αντώνης Σρόιτερ, ενώ απάντησε και σε όσα γράφτηκαν για εκείνον.

«Εγώ μπορεί να είμαι δημόσιο πρόσωπο και να είμαι εδώ και να μιλάω, αλλά στο ίδιο λούκι είναι και τρία εκατομμύρια Έλληνες! Αν δεν γίνει κάτι, θα κάνουμε τον Κορυδαλλό από εδώ, μέχρι την Κόρινθο», είπε και στη συνέχεια με το γνωστό του χιούμορ, μίλησε για όσα έγιναν στην ΓΑΔΑ.

 «Η ουσία είναι ότι πήγα για δύο πράγματα για τα οποία κατηγορούμαι και σωστά. Το ένα είναι Δημόσιο και το άλλο είναι ΙΚΑ. Όμως, το πρώτο δεν είναι Δημόσιο, αλλά νοίκια ιδιωτικά, τα οποία, βάσει Νόμου,  μπορεί κάποιος να τα παραχωρήσει στην Εφορία. Όσον αφορά στο ΙΚΑ, ήταν όταν έκλεισε η εταιρεία, όπου υπήρχε επίσχεση από τους εργαζομένους, δεν πληρώνονταν οι μισθοί και οι εισφορές και το ΙΚΑ είχε ξεχάσει να το κατατάξει, όπως μου είπε η δικηγόρος», εξήγησε.

 

Και συνέχισε: «Έχω ξεπουλήσει το σύνολο της περιουσίας μου, όπως έχουν κάνει και πάρα πολλοί άλλοι άνθρωποι, διότι, αυτή την εποχή, πάνω από ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις, όπως διάβαζα, έχουν φαλιρίσει, έχουν πτωχεύσει και δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας σειρά υποχρεώσεων που έχουν. Έτσι και η ΙΜΑΚΟ, που είχε πληρώσει γύρω στα 130 – 150 εκατομμύρια, από το 1995 έως το 2011, στην Εφορία, στο ΙΚΑ και τα υπόλοιπα. Είναι πολλά».

Αποκάλυψε επίσης ότι οικονομικά τού είναι αδύνατον να προχωρήσει σε 12μηνη εξόφληση των χρεών του. «Αυτό που με έκανε να λυπηθώ μέσα εκεί, είναι ότι έβλεπα κοσμάκη να πηγαίνει για πέντε, για δέκα, δεκαπέντε… Το πώς αισθάνεσαι είναι μια άλλη ιστορία. Λέω ότι αυτή είναι η αλήθεια και αυτή την αλήθεια την ζούνε κι άλλοι άνθρωποι! Όταν τα έχεις δώσει όλα στα ΙΚΑ, τα ΣΙΚΑ και τα ΜΙΚΑ, λες “δες με, με κάποιο τρόπο και εξυπηρέτησε μια κατάσταση να μπορέσει να γίνει” είπε, ενώ κατέληξε όλο νόημα πως υπήρχε μαζί του άνθρωπος που χρωστούσε δύο εκατομμύρια, αλλά αυτόν... δεν τον περίμεναν οι κάμερες! 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ