Άγριο κράξιμο στην Κατερίνα Καινούργιου: «Εκπομπή αδιάφορη και κάτω του μετρίου» | κοσμικα , τηλεοπτικα νεα | womenonly.gr
14:16
27/9/2016

Άγριο κράξιμο στην Κατερίνα Καινούργιου: «Εκπομπή αδιάφορη και κάτω του μετρίου»

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Φέτος η Κατερίνα Καινούργιου δοκιμάζεται στην πολύ πρωινή ζώνη από τη νέα της τηλεοπτική στέγη το Epsilon με την εκπομπή «Φτιάξε καφέ να στα πω», αλλά μάλλον η παρουσιάστρια δεν έχει κερδίσει τη γνωστή τηλεκριτικό, Αφροδίτη Γραμμέλη, η οποία έγραψε στο Βήμα της Κυριακής. 

«Κι ενώ κάποιοι μετρούν αντίστροφα με το ενδεχόμενο του μαύρου να τους απειλεί, κάποιοι άλλοι έκαναν πρεμιέρα των εκπομπών τους με την ψυχολογία τού «δεν τρέχει και τίποτα». Αρκούσε ένας ολιγόλεπτος πρόλογος δήθεν τάχα μου ή συμβολικές κινήσεις της πλάκας, όπως το να ντυθούν για παράδειγμα στα λευκά. Προφανώς δεν βρέθηκε κάποιος να τους πει ότι το λευκό συμβολίζει την αγνότητα, η οποία προ πολλού έχει εγκαταλείψει τα τηλεοπτικά πλατό, και όχι την αντίσταση. Αλλά πάντα έτσι ήταν η κατάσταση στην ψυχαγωγία της ελληνικής τηλεόρασης. Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.

 

Στο «Ε» από τις 7 το πρωί ως το απόγευμα έχει στηθεί ένα σερί ψυχαγωγικών εκπομπών όπου η μία διαδέχεται την άλλη. Την εβδομάδα που μας πέρασε έκαναν σχεδόν όλες πρεμιέρα και πήραμε μια πρώτη γεύση. Πρώτο συμπέρασμα ότι όλες οι παρουσιάστριες έχουν την ίδια απόχρωση ξανθού στα μαλλιά τους. Δεύτερο, ότι όλες έχουν θητεύσει σε παρόμοιες εκπομπές, ζώνες και σε άλλα κανάλια. Το πιο ουσιαστικό όμως είναι το ότι κάλλιστα οι εκπομπές αυτές θα μπορούσαν να μετακινηθούν ως προς την ώρα προβολής τους. Είτε παίζουν στις 7 το πρωί είτε στις 3 το μεσημέρι δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά καθώς όλες θυμίζουν μεσημεριανά, όλες έχουν ως βασικό συστατικό τους το κουτσομπολιό και δη το τηλεοπτικό και όλο αυτό συνολικά θυμίζει έντονα αισθητική και περιεχόμενο Alter.

Ακόμη και οι τίτλοι τους παραπέμπουν σε αυθεντικό τρολάρισμα: «Φτιάξε καφέ να σ' τα πω», «Ετοιμο το πρωινό», «La biri biri» και μη χειρότερα. Τη διαφορά κάνει μόνο η δεύτερη, την οποία παρουσιάζει το ζευγάρι Κρατερός Κατσούλης - Κατερίνα Καραβάτου και η οποία δεν βυθίζεται στα τάρταρα της υποκουλτούρας. Προσπαθεί να δείχνει ένα πρωινό μαγκαζίνο σαν αυτά που βλέπουμε τα τελευταία είκοσι χρόνια και παράλληλα προστατεύεται από το γεγονός ότι ο παρουσιαστής είναι ηθοποιός του θεάτρου και δεν υποκύπτει στους πειρασμούς της μπουρδολογίας.

Η χειρότερη περίπτωση είναι αυτή της Κατερίνας Καινούργιου, με εκπομπή αδιάφορη και κάτω του μετρίου λόγω περιεχομένου, την οποία σύμφωνα και με τις πρώτες μετρήσεις δεν φαίνεται να εκτιμά ιδιαίτερα το τηλεοπτικό κοινό. Πολύ μέτρια η ανταπόκριση στην έναρξη και συνεχής μείωση των ποσοστών στη συνέχεια. Χαρακτηριστικά, την περασμένη Τετάρτη την εκπομπή παρακολούθησαν μόλις 74 χιλιάδες τηλεθεατές. Η συγκεκριμένη εκπομπή απλώς αναμασά κουτσομπολιά και αδιάφορα γεγονότα κατά κύριο λόγο. Η μόνη έντονη αλλαγή που παρατηρείται συνολικά είναι η μετάβαση από την εποχή του υαλουρονικού στην αλόη και στο χαβιάρι, για τα οποία κάθε τρεις και λίγο οι φωτοσοπαρισμένες παρουσιάστριες προσπαθούν να μας πείσουν να τα αγοράσουμε, να τα φορέσουμε, να τα φάμε και να τα πιούμε. Με τις υγείες μας.»

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ