Η συνταγή για κρεμώδη σούπα πατάτας και λάχανου | κουζινα , συνταγες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ
9:00
11/12/2021

Η συνταγή για κρεμώδη σούπα πατάτας και λάχανου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μια γρήγορη και ζεστή σούπα είναι ιδανική για την εποχή

Το Comfort food δεν σημαίνει αναγκαστικά να σιγοβράζεις μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας για ώρες. Μερικές φορές, είναι ένα ζεστό, χορταστικό μπολ με σούπα που είναι μόνο 30 λεπτά και 10 υλικά μακριά. Αυτή τη φορά, σου προτείνουμε μια σούπα από κομμένο λάχανο και κρεμμύδι, ψιλοκομμένες πατάτες και καρότα που σιγοβράζουν σε ζωμό λαχανικών. Δες παρακάτω πώς μπορείς να την φτιάξεις:

Stir fry με noodles και γαρίδες

 

Συστατικά

¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

6 φλιτζάνια πράσινο λάχανο σε φέτες 

1 μέτριο γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 

1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

3 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα 

6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 

2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί

¾ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε το λάχανο και το κρεμμύδι. Μαγείρεψε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται και να ροδίζουν, για 8 έως 10 λεπτά. Πρόσθεσε τις πατάτες, τα καρότα, το ζωμό και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και όταν αρχίσουν να βράζουν μείωσε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα (περίπου 20 λεπτά).

Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακάτεψε με το ξύδι το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και την κρέμα γάλακτος. Πασπάλισε με άνηθο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ