Το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου σε 3 βήματα | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
12:01
21/3/2017

Το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου σε 3 βήματα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Καλό ξέπλυμα, σωστή προετοιμασία κι αλλαγές νερού είναι τρία από τα μυστικά για το σωστό ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου 

Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου δίχως μπακαλιάρο σκορδαλιά δε γίνεται. Μάθε πώς θα ξαλμυριάνεις σωστά τον παστό μπακαλιάρο και... καλή όρεξη! 

Βήμα 1ο:

Καλό ξέπλυμα 

Ξεπλένουμε το μπακαλιάρο καλά και απομακρύνουμε τρίβοντάς τον με τα χέρια το αλάτι με το οποίο είναι καλυμμένος. Στη συνέχεια τον κόβουμε σε κομμάτια. 

Βήμα 2ο:

Η σωστή προετοιμασία για το ξαλμύρισμα 

Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό, με την πέτσα να είναι προς τα πάνω. Προσέχουμε έτσι ώστε το ένα κομμάτι να μην είναι πάνω στο άλλο και συμπληρώνουμε με νερό αν χρειάζεται, έτσι ώστε τα κομμάτια του μπακαλιάρου να καλύπτονται πλήρως. Στη συνέχεια καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο.

Βήμα 3ο:

Οι αλλαγές του νερού 

Ανά 4 ή 6 ώρες φρόντιζε να αλλάζεις το νερό με φρέσκο. Σε γενικές γραμμές για να ξαλμυριαστεί σωστά ο μπακαλιάρος πρέπει να αλλάξεις νερό 3 φορές την ημέρα και να τον αφήσεις στο νερό για ένα 24ωρο τουλάχιστον. Το μυστικό για να ξαλμυριαστεί σωστά ο μπακαλιάρος είναι η αλλαγή του νερού, μη το ξεχνάς. 

Tip:
Αν θέλεις το ψάρι να μαλακώσει, στην τελευταία αλλαγή νερού βάλε νεράκι χλιαρό. 

 

Και μη ξεχνάς:

Το απαραίτητο συνοδευτικό του μπακαλιάρου είναι η σκορδαλιά!

Συμβουλές για να τη φτιάξεις σωστά εδώ

Κι ως προς το τηγάνισμα;

Μυστικά θα βρεις εδώ

 

Και η έξτρα γνώση:

Τι κρύβεται πίσω από τον μπακαλιάρο- σκορδαλιά; Γιατί τον τρώμε εν μέσω σαρακοστής; Ποιά η διατροφική αξία του φαγητού; Μάθε όσα δεν ήξερες για το φαγητό της 25ης Μαρτίου εδώ. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ