Τεχνικές για εύκολο ξεφλούδισμα αυγών | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
11:42
18/3/2015

Τεχνικές για εύκολο ξεφλούδισμα αυγών

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είναι το πρόβλημα των περισσοτέρων με τα βραστά αυγά, αρχίζεις να τα ξεφλουδίζεις και καταλήγεις να πετάς το μισό ασπράδι. Υπάρχει τρόπος για να καθαρίζεται εύκολα και δίχως απώλειες το βραστό αυγό; Σου δίνουμε μερικά μυστικά. 

Επιμέλεια:

Δήμητρα Γκούντρα 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
2 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<h4>Το παγωμένο νερό & η μαγειρική σόδα είναι τα μυστικά </h4>  <p>Το κρύο νερό (παγωμένο ακόμη καλύτερα) θα σφίξει το ασπράδι και θα βοηθήσει στο ξεφλούδισμα ενώ λίγη μαγειρική σόδα κατά το

Το παγωμένο νερό & η μαγειρική σόδα είναι τα μυστικά

Το κρύο νερό (παγωμένο ακόμη καλύτερα) θα σφίξει το ασπράδι και θα βοηθήσει στο ξεφλούδισμα ενώ λίγη μαγειρική σόδα κατά το βράσιμο θα εξασφαλίσει σίγουρο αποτέλεσμα.

Γιατί σόδα; Τα ασπράδια των αυγών έχουν χαμηλό pH γι΄αυτό και κολλούν στο τσόφλι. Η σόδα αυξάνει το pH με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο το ξεφλούδισμά του .Ρίξε μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα μέσα στο νερό που βράζεις τα αυγά και τα τσόφλια θα απομακρυνθούν ευκολότερα και ταχύτερα παρά ποτέ.

Γιατί παγωμένο νερό; Αφενός για να μην κάψουμε τα δάχτυλά μας και να μπορέσουμε να το καθαρίσουμε με μεγαλύτερη ευκολία κι αφετέρου διότι όταν το ασπράδι κρυώνει, σφίγγει ακόμη περισσότερο και ξεκολλάει ευκολότερα από το τσόφλι. Μάλιστα, όσο πιο παγωμένο το νερό τόσο το καλύτερο! Άσε το αυγό μέσα σε παγωμένο νερό για τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν το καθαρίσεις (βάλε παγάκια μέσα σε νερό της βρύσης αν δεν έχεις νερό στο ψυγείο) και καλή όρεξη!

Διάβασε επίσης:

Συχνά λάθη που κάνεις στα αυγά σκραμπλ

Πώς να βράσεις τα αυγά χωρίς να σπάσουν

Πώς θα φτιάξεις βραστό αυγό σε σχήμα καρδιάς

Τα μυστικά για τέλεια ποσέ αυγά

Συμβουλές γι΄αυγά σφιχτά κι εύκολα στο καθάρισμα

Ποιά αυγά να χρησιμοποιήσεις σε κάθε περίπτωση

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
2 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ