Και η σαντιγί έχει τα κολπάκια της για να γίνει αφράτη & σφιχτή!
Το μυστικό της σαντιγί βρίσκεται στη θερμορασία, το χτύπημα αλλά και στη σωστή κρέμα γάλακτος! Είναι βασικό να προσέξεις τις δύο αυτές λεπτομέρειες για να πετύχει και να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η κρέμα γάλακτος που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι πλήρης σε λιπαρά κι όχι light. Τη light κρέμα γάλακτος μπορούμε να την προτιμήσουμε στα φαγητά αλλά αν θέλουμε να κάνουμε σαντιγί καλύτερα να την αφήσουμε στην άκρη.
Για να γίνει σφιχτή κι αφράτη η σαντιγί πρέπει να χτυπηθεί σε γρήγορη ταχύτητα του μίξερ και όσο είναι παγωμένη! Γι΄αυτό καλό θα είναι να την έχουμε βάλει στο ψυγείο ή και στην κατάψυξη για λίγα λεπτά πριν το χτύπημα.
Με το που θα γίνει η σαντιγύ σταματάμε κατευθείαν το χτύπημα. Σε αντίθετη περίπτωση η σαντιγί μας θα κόψει και θα είναι άχρηστη.
Μαζί με την κρέμα γάλακτος ρίξε 5 σταγόνες χυμού λεμονιού - όχι παραπάνω για να μη χαλάσει η γλυκιά γεύση της - και στη συνέχεια χτύπησέ τη στο μίξερ στην υψηλότερη ταχύτητα.
Μόνο μόλις πήξει προσθέτουμε ζάχαρη κι όχι από την αρχή.
Πειραματίσου με διάφορα λικέρ και αρώματα! Λίγη βανίλια ή ένα λικεράκι της αρεσκείας σου, ακόμη και κονιακ δίνουν άλλη πινελιά στο αποτέλεσμα! Η προσθήκη και σε αυτή την περίπτωση γίνεται μόνο μόλις πήξει η σαντιγί μας.
Υπάρχει τρόπος! Απλά πρόσθεσε λίγη μαρέγκα! Ποσότητα μαρέγκας από δύο ασπράδια αυγού αρκεί για ένα πακέτο κρέμας γάλακτος.