Μάθε όλα τα μυστικά για το "χιονισμένο" γλύκισμα των Χριστουγέννων
Προσπάθησες στο παρελθόν να φτιάξεις κουραμπιέδες αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό; Μάθε όλα τα μυστικά της προετοιμασίας του κουραμπιέ και δες τι έκανες λάθος!
Ο σωστός κουραμπιές θέλει καλό βούτηρο, κατά προτίμηση πρόβειο. Αν προσπαθήσεις να το αντικαταστήσεις με μαργαρίνη το πιο πιθανό είναι το αποτέλεσμα να σε απογοητεύσει.
Σε αντίθεση με τα μελομακάρονα, οι κουραμπίεδες θέλουν πολύ καλό χτύπημα στο μίξερ. Όσο περισσότερο ζυμωθεί το μείγμα, τόσο πιο αφράτο θα βγει το αποτέλεσμα. Βέβαια μη το παρακάνεις γιατί το ζυμάρι θα γίνει τόσο αφράτο με κίνδυνο να "σκάσει" ο κουραμπιές στο ψήσιμο. 20 λεπτάκια είναι αρκετά!
Το σωστό ψήσιμο του κουραμπιέ θέλει χαμηλή θερμοκρασία. Βέβαια, επειδή ψήνονται σχετικά γρήγορα, πρόσεξε μη σου καούν.
Όπως και με τα μελομακάρονα, έτσι και οι κουραμπιέδες πρέπει να σκεπάζονται για να μη χαθεί το αφράτο και τραγανό αποτέλεσμα. Αν απορροφήσουν υγρασία θα "νοτίσουν", θα γίνουν μαλακοί και η ζάχαρη θα κάνει κρούστα.
Οι περισσότερες συνταγές κουραμπιέ αναγράφουν ράντισμα με ροδόνερο ή ανθόνερο, κάτι που δεν είναι τυχαίο! Προσοχή όμως: Πρέπει να το κάνεις κατευθείαν με το που θα βγάλεις τους κουραμπιέδες από το φούρνο,
Για ιδιαίτερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού ή ξύσμα λεμονιού ή λικέρ μαστίχα, το οποίο και προτείνουμε.