Σοτάρισμα: tips για τη συνεύρεση των λαχανικών | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
12:55
26/3/2015

Σοτάρισμα: tips για τη "συνεύρεση" των λαχανικών

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Απίστευτος ο συσχετισμός κι όμως... 

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Το ρήμα σοτάρω, όπως πιθανότατα φαντάζεσαι προέρχεται από το γαλλικό "sauter" που αν είσαι γαλλομαθής γνωρίζεις τη σημασία του. Η ελληνική μετάφραση του sauter δεν είναι αλλη από το "πηδάω" κάτι που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Τι σχέση έχει το σοτάρισμα με το.... πήδημα; 

Δε χρειάζεται να είσαι δεινή μαγείρισσα για να καταλάβεις το συμβολισμό. Σκέψου το λαδάκι ή το βούτυρο που καίει και τα υλικά που βάζεις μέσα για να σοτάρεις. Δε σου δίνουν την αίσθηση πως αναπηδούν; Αυτό ακριβώς λοιπόν σημαίνει το σοτάρισμα, είναι η αναπήδηση των τροφίμων που ρίχνονται όλα μαζί (συνευρίσκοντια θα μπορούσαμε να πούμε) μέσα στο καυτό μας λάδι ή βούτυρο.

Κάθε λέξη έχει τη σημασία της τελικά... 

 

Μερικές συμβουλές για σωστό σοτάρισμα

* Απόφυγε τα σπορέλαια και το βούτυρο. Προτίμησε ελαιόλαδο ή μαργαρίνη. 

* Για να μειώσεις την ποσότητα του ελαίου απλά άλειψε το σκεύος 

* Τα υλικά που θα σοτάρεις πρέπει να είναι στεγνά ή πολυ καλά στραγγισμένα 

* Το σωστό σοτάρισμα θέλει πολύ καυτό λάδι 

* Το σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να έχει χαμηλά τοιχώματα αλλά και επιφάνεια τέτοια ώστε να χωράνε όλα τα υλικά που θέλουμε να σοτάρουμε.

 

Σοτάρισμα γίνεται και χωρίς λάδι;

Κανονικά το σοτάρισμα προϋποθέτει λίπος (λάδι, μαργαρίνη ή άλλο) αλλά αν για ιατρικούς λόγους ή λόγους διατροφής θέλεις να κάνεις πιο υγιεινά γεύματα μπορείς να το αντικαταστήσςεις με λίγο ζωμό λαχανικών ή κρασάκι. 

 

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ