Πώς θα πετύχεις το τέλειο τηγάνισμα | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
13:00
24/9/2015

Πώς θα πετύχεις το τέλειο τηγάνισμα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Στο τηγάνι η σωστή θερμοκρασία εξασφαλίζει και το τέλειο αποτέλεσμα στο φαγητό. Δες λοιπόν ποιες θερμοκρασίες είναι κατάλληληλες ανάλογα με τα τρόφιμα που θα τηγανίσεις.

  • Τα τρόφιμα που περιέχουν πολύ νερό, π.χ. πατάτες και λαχανικά, πρέπει να τηγανίζονται σε μεσαία θερμοκρασία, 130-145ο C.
  • Τα αλευρωμένα ή βουτυρωμένα τρόφιμα χρειάζονται υψηλή θερμοκρασία τηγανίσματος, από 155-175ο C.
  • Τα μικρού μεγέθους ψάρια, θαλασσινά καθώς και οι κροκέτες απαιτούν υψηλή θερμοκρασία για να τηγανιστούν σωστά, από 175-190ο C.

Προσοχή! Μην γεμίζεις ποτέ το τηγάνι περισσότερο από το μισό του με λάδι και μην το «τιγκάρεις» με μεγάλη ποσότητα τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος η θερμοκρασία του καυτού λαδιού πρέπει να παραμένει όσο το δυνατόν πιο σταθερή. Αν θέλεις να προσθέσεις λάδι ενόσω τηγανίζετε, ρίξε το στα τοιχώματα του τηγανιού και όχι στο κέντρο του.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ