Πώς θα διαχωρίσεις τον κρόκο από το ασπράδι; | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
12:01
28/1/2013

Πώς θα διαχωρίσεις τον κρόκο από το ασπράδι;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Διαχώρισε πανεύκολα τον κρόκο του αυγού από το ασπράδι δίχως απώλειες και χωρίς να σου ξεφύγουν μικρά κομματάκια τσοφλιού! 

Όπως θα έχεις διαπιστώσει, αρκετές συνταγές απαιτούν τη χρήση μόνο των κρόκων ή του ασπραδιού τα αβγά. Αν η επαφή σου με τη μαγειρική μόλις ξεκίνησε και κάτι τέτοιο σου φαίνεται βουνό, σου δίνουμε οδηγίες για το πώς θα το κάνεις! 

Οδηγίες για το διαχωρισμό των αβγών! (Βήμα - βήμα)

* Βήμα 1ο: Χτυπάς με μέτρια δύναμη το μέσο του αβγού από την μια πλευρά του στην άκρη ενός μπολ, μερικές φορές μέχρι να ραγίσει. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με ένα πιρούνι ή κουτάλι, χτυπώντας στη μέση το αβγό, αλλά όχι με μεγάλη δύναμη για να μην έχεις ολέθρια αποτελέσματα. 

* Βήμα 2ο:  Στη συνέχεια - με προσοχή - ανοίγεις το τσόφλι στα δύο, χωρίζοντάς το σε δύο τμήματα. Στο ένα από τα δύο θα έχει παραμείνει ο κρόκος, μαζί με ασπράδι. 

* Βήμα 3ο: Για να τα διαχωρίσεις, αρχίζεις και μεταφέρεις τον κρόκο από το ένα μισό του κελύφους στο άλλο ενώ αφήνεις το ασπράδι να κυλήσει σε ένα πιάτο ή μπολ που θα έχεις τοποθετήσει από κάτω. 

* Βήμα 4ο: Μόλις απαλλάξεις τον κρόκο από το ασπράδι, μπορείς να τον ρίξεις σε ένα μπολ και να συνεχίσεις την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα αβγά!

Καλή επιτυχία!

 

 

 
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ