Κινόα ακούς αλλά δεν ξέρεις πώς την μαγειρέυεις! Μάθε τα μυστικά
Με κάρι, με ψητά λαχανικά, ως συνοδευτικό για ψητά ή κοκκινιστά, ως συστατικό μέσα σε σαλάτες ή ως ένα ελαφρύ γευστικό γλυκάκι, η κινόα είναι το νέο φαγητό που λατρέψεις! Μάθε πώς θα τη μαγειρέψεις σωστά ώστε να γίνει γευστική, αφράτη και να διατηρήσει τη λεπτή της υφή!
Συστατικά
* 1 φλιτζάνι Κινόα
* Ελαιόλαδο (προαιρετικό)
* 2 φλυτζάνια νερό ή ζωμό
* 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)
Εργαλεία
* Σουρωτήρι
* Κουτάλι
* Κατσαρόλα με καπάκι
Πώς μπορείς να ενισχύσεις τη γεύση της;
Η κινόα γίνεται εξαιρετική όταν μαγειρευτεί σε ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου. Επίσης, δοκίμασε να προσθέσεις λίγο αλάτι – στη μύτη του κουταλιού – κατά το μαγείρεμα. Σκόρδο, δεντρολίβανο αι μαύρο πιπέρι ταιριάζουν επίσης δίνοντας άρωμα και γεύση.
Για να είσαι σίγουρη πως δε θα πικρίσει
Το μυστικό βρίσκεται στο σούρωμα! Εκτός από το ξέπλυμα που πρέπει να κάνεις πριν τη μαγειρέψεις, για να είσαι σίγουρη πως θα ξεπικρίσει εντελώς, σούρωσε καλά και τη μαγειρεμένη κινόα και ξέπλυνέ τη καλά για να φύγει όση πικράδα έχει απομείνει.
Καλή όρεξη!