Διάβασε μερικά βασικά μυστικά για να τα βάψεις σωστά και δίχως απώλειες. Αν πάλι φέτος αποφάσισες να εντυπωσιάσεις με αβγά βαμμένα οικολογικά μάθε ποια μπαχαρικά και λαχανικά δίνουν χρώμα κάνοντας τα πασχαλινά αβγά απλά μοναδικά!
Κάθε χρόνο η διαδικασία του βαψίματος των αβγών σου προκαλεί πονοκέφαλο! Τα μισά αυγά σπάνε κατά το βράσιμο ενώ το χρώμα κατά τρόπο μαγικό εισχωρεί μέσα από το τσόφλι! Τι κάνεις λάθος; Διάβασε μερικά βασικά μυστικά για να τα βάψεις σωστά και δίχως απώλειες.
Αν πάλι φέτος αποφάσισες να εντυπωσιάσεις με αβγά βαμμένα οικολογικά μάθε ποια άνθη, μπαχαρικά και λαχανικά δίνουν χρώμα κάνοντας τα πασχαλινά αβγά απλά μοναδικά:
Μόλις στεγνώσουν γυάλισέ τα με ελαιόλαδο και προετοίμασε τις στάμπες σου, εκτός κι αν είχε επιλέξει εκ των προτέρων την τεχνική της στάμπας με τα φύλλα και το καλσόν. Αν έχεις χρόνο και διάθεση μπορείς να τα ζωγραφίσεις με ειδικό πινελάκι.
Τοποθέτησε τα μέσα σε καλαθάκι και στόλισε το με κόκκινες κορδέλες ώστε να γίνει ακόμη πιο πασχαλινό!
Φέτος το Πάσχα εντυπωσίασε τους όλους με πολύχρωμα αβγά βαμμένα οικολογικά!
Κόκκινο: Βράσε το αβγό μαζί με 5-6 ψιλοκομμένα πατζάρια, ξύδι και νερό ή εναλλακτικά φύλλα τριανταφυλλιάς. Ανάλογα με την ποσότητα των λουλουδιών ή των παντζαριών το αποτέλεσμα θα βγει από απαλό ροζ έως βαθύ κόκκινο.
Πορτοκαλί: Τύλιξε κάθε αβγό μέσα σε φλούδα κρεμμυδιού και βράσε τα με ξύδι. Εναλλακτικά βράσε τα με κουρκουμά και ξύδι. Για πιο έντονο πορτοκαλί χρώμα πρόσθεσε πάπρικα κατά το βράσιμο.
Κίτρινο: Χρησιμοποίησε κρόκο Κοζάνης. Ενα κουταλάκι του γλυκού είναι αρκετό για να δώσει έντονο κίτρινο χρώμα. Ενναλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κύμινο.
Καφέ - μπεζ: Οτι πιο εύκολο! Αντί να τον πιεις χρησιμοποίησε τη σκόνη του καφέ για το βάψιμο των αβγών. Στιγμιαίος, ελληνικός ή φίλτρου αν βραστεί μαζί με τα αυγά θα δώσει χρώμα σε αυτά!
Μοβ -μπλε: Το μοβ χρώμα στα αβγά μπορείς να το πετύχεις βράζοντας τα με κόκκινο λάχανο και ξύδι.
Βιολετί: Για αποτέλεσμα που θα θυμίζει βιολέτα βράσε τα αυγά με ένα ματσάκι από τα ομώνυμα άνθη!
Πράσινο: Πέτυχέ το με ζωμό από σπανάκι τσουκνίδα ή μαϊντανό. Προσοχή! Χρειάζεται τουλάχιστον 1 κιλό από τα χορταρικά. Απαραίτητο το ξύδι για να σταθεροποιήσει το χρώμα.
Από τη Δήμητρα Γκούντρα