Πώς ξεχωρίζουμε τον καλό σολομό; | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
15:00
22/9/2016

Πώς ξεχωρίζουμε τον καλό σολομό;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μάθε τον τρόπο και πρόσεξε πολύ τις επιλογές σου.

Ο καλής ποιότητας καπνιστός σολομός είναι ελαφρώς αλατισμένος, έχει απαλό ροζ χρώμα κι όχι πορτοκαλί, βελούδινη λιπαρότητα, διακριτικό άρωμα καπνού και βουτύρου, λεπτή ευχάριστη γεύση και αφήνει μια γλυκιά επίγευση στο στόμα.

Αντίθετα, ο κακής ποιότητας αναδύει μυρωδιά μουρουνέλαιου ή ρέγκας και είναι υπερβολικά αλμυρός. Νορβηγία, Σκωτία, Ιρλανδία και Πολωνία, θεωρούνται από τους γευσιγνώστες οι καλύτερες χώρες προέλευσης.

Συμβουλή: Ο συσκευασμένος σολομός μένει στο φάκελο όσο αναγράφει η ημερομηνία λήξεως. Αν τον ανοίξεις, πρέπει να τον ξαναβάλεις στο ψυγείο καλά κλεισμένο και να τον διατηρήσεις μόνο για 1-2 μέρες, εκτός εάν αναφέρεται κάτι διαφορετικό στη συσκευασία του (π.χ. να καταναλωθεί άμεσα, όπως στην περίπτωση που είναι αναθερμασμένος).


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 126

Update: Σεπτέμβριος 2016

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ