Αντιμετωπίζεις δυσκολίες όταν μαγειρεύεις; Δες πώς μπορείς να κάνεις τη ζωή σου στην κουζίνα πιο εύκολη.
Κόψε την ποσότητα βουτύρου που χρειάζεσαι και τρίψε το σε τρίφτη τυριού - θα απλωθεί αμέσως!
Για να κόψεις σωστά κάποιο σκληρό τυρί, χρησιμοποίησε μαχαίρι τυριού που είναι ειδικά σχεδιασμένο για να μην κολλάει κατά τη διάρκεια της κοπής. Αν όμως το τυρί είναι μαλακό, χρησιμοποίησε… οδοντόνημα!
Ξεφλουδίζεις το κρεμμύδι και το κόβεις στη μέση. Το τοποθετείς στην επιφάνεια κοπής με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω και το ακινητοποιείς καλά με το ελεύθερο χέρι σου. Στη συνέχεια το κόβεις οριζόντια σε φέτες και μετά κάθετα – τώρα έχεις τα τέλεια κυβάκια κρεμμυδιού!
Πάρε ένα κοινό κουτάλι της σούπας κατασκευασμένο από ατσάλι και τρίψε σε αυτό τα δάχτυλα και τις παλάμες σου για 30-45 δευτερόλεπτα – η μυρωδιά θα εξαφανιστεί!
Αντί να προσπαθείς να το βγάλεις με το δάχτυλο, πάρε ένα μεγαλύτερο τσόφλι και φέρε το κοντά σε αυτό που έχει πέσει στο πιάτο – θα κολλήσουν μεταξύ τους και θα τα απομακρύνεις πανεύκολα!
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 145
Update: Δεκέμβριος 2015.