Αφήνουμε πίσω τις δροσερές ημέρες (αν κι ο καιρός μας κάνει ακόμη πείσματα) και σιγά-σιγά ο υδράργυρος θ' αρχίσει να χτυπάει κόκκινο (ελπίζουμε). Όπως και να έχει η λαχτάρα μας για παγωτό ολοένα και φουντώνει μιας κι ο Ιούνιος και το καλοκαιράκι πλησιάζει. Κι αν νόμιζες πως το σπιτικό παγωτό είναι δύσκολο στην παρασκευή ή θέλει τέχνη, σου αποδεικνύουμε το αντίθετο.
Με μόλις 3 υλικά - κρέμα γάλακτος, ζαχαρούχο γάλα κι άλλο ένα υλικό της αρεσκείας σου - φτιάχνεις λαχταριστό παγωτό στη στιγμή, χωρίς παγωτομηχανή! Τόσο απλά!
Δες βήμα - βήμα τη διαδικασία και θα πειστείς για τα λεγόμενά μας.
Βήμα 1ο
Ρίχνεις σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος (προσοχή! Η κρέμα πρέπει να είναι πλήρης σε λιπαρά).
Χτυπάς με το μίξερ χειρός.
Στη συνέχεια προσθέτεις το ζαχαρούχο γάλα κι ανακατεύεις ξανά
Μόλις ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα η κρέμα σου είναι έτοιμη και το πρώτο βήμα για την παρασκευή του παγωτού ολοκληρώθηκε.
Βήμα 2ο
Προσθέτεις τα υλικά της αρεσκείας σου και ανακατεύεις καλά με κουτάλα. Μπορείς για παράδειγμα να προσθέσεις κουβερτούρα, μπισκότα τύπο oreo τριμμένα, φρουτάκια ψιλοκομμένα, σιρόπι με τη γεύση της αρεσκείας σου ή ότι άλλο λαχταρά η ψυχούλα σου.
Βήμα 3ο
Σκεπάζεις το μπολ με το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και το βάζεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες! Είναι απαραίτητο να παγώσει καλά το παγωτό πριν το βγάλεις.
Βήμα 4ο
Αφαιρείς το μπολ από την κατάψυξη, σερβίρεις κι έτοιμο να το απολαύσεις.
Κι επειδή μπορεί να έχεις ακόμη απορίες, δες κι ένα βιντεάκι στην επόμενη σελίδα για να τις λύσεις.