Μάθε τα μυστικά των μπαχαρικών | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
9:45
25/6/2012

Μάθε τα μυστικά των μπαχαρικών

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Όλα τα μυρωδικά, βότανα και μπαχαρικά προσθέτουν ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά. Πώς μπορούμε να τα συντηρήσουμε ώστε να διατηρήσουν στο ακέραιο τη γεύση και το άρωμά του και ποια μπαχαρικά πάνε με κάθε σάλτσα;

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος Herbal Tresures μας ξεναγούν στον κόσμο των μπαχαρικών, απαντούν στις απορίες μας και μας δίνουν συμβουλές για σωστή συντήρηση τους.

Τα μπαχαρικά χαλάνε; Υπάρχουν μυστικά για τη συντήρησή τους;

Τα μπαχαρικά είναι αρκετά ανθεκτικά στο πέρασμα του χρόνου, ωστόσο αν δεν τα υποθηκεύσουμε σωστά χάνουν τη γεύση και το άρωμά τους. Όπως λοιπόν μας συμβουλεύει το herbal treasures για να διατηρήσουμε αναλλοίωτα καλό είναι να τα τοποθετήσουμε μέσα σε βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς και να τα φυλάξουμε σε περιβάλλον μακριά από τον ήλιο και την υγρασία.
 

Πότε πρέπει να προσθέτουμε τα μπαχαρικά κατά το μαγείρεμα; Στην αρχή ή στο τέλος;

Σε φαγητά που έχουν μεγάλη διάρκεια μαγειρέματος καλό είναι να προσθέτουμε τα βότανα και τα μπαχαρικά μία ώρα ή και λιγότερο πριν το σερβίρισμα. Αν τα μπαχαρικά μαγειρευτούν για πολύ ώρα μπορεί να δώσουν υπερβολικά βαρύ άρωμα στο φαγητό

Ποια μπαχαρικά δίνουν πιο έντονη γεύση;

Τα μπαχαρικά σε σκόνη δίνουν σαφώς πιο έντονη και πλούσια γεύση σε σχέση με αυτά στην αρχική τους μορφή. Βέβαια, αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου!

Όσα περισσότερα μπαχαρικά χρησιμοποιούμε τόσο πιο γευστικό είναι το αποτέλεσμα;

Καλό είναι να μη χρησιμοποιούμε περισσότερα από 3 μπαχαρικά σε κάθε συνταγή εκτός κι αν πρόκειται για κάποια αρκετά ιδιαίτερη συνταγή. Ο συνδυασμός περισσότερων μπαχαρικών μπορεί να κάνει το φαγητό αρκετά βαρύ ή πικάντικο και να δημιουργήσει βαρυστομαχιά.
 

Υπάρχουν κατάλληλα μπαχαρικά για κάθε σάλτσα;

Για τις κόκκινες σάλτσες προτιμότερο είναι ένα μείγμα πιπεριών, κανέλα, πιπερόριζα, μπούκοβο καυτερό ή γλυκό αλλά και πάπρικα καπνιστή. Υπάρχει επίσης και η επιλογή ενίς έτοιμου μείγματος για κόκκινες σάλτσες που έχουμε δημιουργήσει με τον μυστικό μας συνδυασμό μπαχαρικών.

Για γλυκόξινες σάλτσες το ειδικότερο μπαχαρικό κατά τη γνώμη μας είναι το σουμάκ.
Πολύ ωραία ιδέα επίσης για σάλτσα διαίτης είναι η μουστάρδα σε σκόνη αναμεμειγμένη με λίγο λαδάκι πιπέρι μαύρο και σκόρδο.

Και μην ξεχνάς!

Επειδή το φαγητό θέλει και την τσαχπινιά του, εξασφαλίσαμε σούπερ γευστικό δώρο για τις αναγνώστριες του womenonly. Δήλωσε σήμερα συμμετοχή και διεκδίκησε μια από τις 5 Δωροεπιταγές αξίας 15 ευρώ για αγορές βοτάνων και μπαχαρικών της αρεσκείας σου από το Herbal Treasures. Για να μάθεις πώς θα δηλώσεις συμμετοχή κλίκαρε εδώ.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ