Μαγειρεύεις ψάρια; 6 μυστικά για να διώξεις την... ψαρίλα από την κουζίνα σου | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
10:38
12/4/2020

Μαγειρεύεις ψάρια; 6 μυστικά για να διώξεις την... ψαρίλα από την κουζίνα σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Κυριακή των Βαΐων σήμερα. Ήρθ΄η Κυριακή που τρων' τα ψάρια! Ακόμη και εκείνοι που παραδοσιακά πήγαιναν βολτίτσα στη θάλασσα τέτοια μέρα, φέτος θα μείνουν σπίτι, οπότε, σίγουρα χρήσιμες κάθε τέτοιου είδους πληροφορίες. Αν μαγειρέψεις τα ψαράκια στην κουζίνα σου, λοιπόν, και αγχώνεσαι για τη μυρωδιά, ιδού μερικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις το "κακό". Και καλό Πάσχα!

1. Από το μαγαζί στη φωτιά

Μην καθυστερείς το μαγείρεμα. Ιδανικά, μαγείρεψε τα ψάρια σου αμέσως μόλις τα φέρεις στο σπίτι από το ιχθυοπωλείο, όσο ακόμη είναι φρέσκα. Όσο περισσότερο μείνουν τα ψάρια μέσα στο ψυγείο, τόσο πιο έντονη θα είναι η οσμή. Τη συμβουλή αυτή, βέβαια, σήμερα ίσως είναι δύσκολο να την εφαρμόσεις, όμως κράτα την για άλλη μέρα που θα έχει ψάρια στο μενού.

2. Ξίδι για την ψαρίλα

Βάλε λίγο ξίδι μέσα σε ένα μπολ και άφησέ το δίπλα στον φούρνο ή στα μάτια της κουζίνας την ώρα που μαγειρεύεις. Θα απορροφήσει πολλή από τη μυρωδιά και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αλλά και μετά.

3. Λεμονάκι μυρωδάτο

Την ώρα που μαγειρεύεις, ή αμέσως μετά, κόψε ένα λεμόνι στη μέσαη, βάλτο σε νερό και βράσε το για ένα τεταρτάκι. Η μυρωδιά του εξουδετερώνει αυτη της ψαρίλας εντυπωσιακά.

Διάβασε επίσης: 3 κόλπα για να μην κλαις όταν καθαρίζεις κρεμμύδια

4. Πατάτα η ισχυρή

Αυτό το σημείο αφορά κυρίως στα σκεύη που έχεις χρησιμοποιήσει για το μαγείρεμα και σου φαίνεται ότι δεν θα ξεμυρίσουν ποτέ. Και το ξίδι και το λεμόνι βοηθάνε, όμως θα χρειαστείς τα... μεγάλα μέσα. Κόψε μια πατάτα στη μέση, πασπάλισέ τη με αλάτι και άφησέ τη μέσα στο "μυρωδάτο" δοχείο για λίγες ώρες πριν το ξεπλύνεις. Στο τέλος, τρίψτο λίγο με αυτή. Κάνει "δουλίτσα".

5. Μυρωδιά για τη μυρωδιά

Αμέσως μετά το μαγείρεμα του ψαριού, άλλαξε τη μυρωδιά -και, γιατί όχι και τη γεύση σου- με άλλο μαγείρεμα. Δοκίμασε ένα κέικ ή κάτι με καφέ, που επίσης απορροφά μυρωδιές, και άλλαξε τον αέρα σου.

6. Στρώσε στο μπαλκόνι

Ο καιρός είναι πολύ καλός και βοηθά. Αν έχεις μπαλκόνι που το υποστηρίζει, γιατί δεν στρώνεις εκεί το τραπέζι σήμερα; Και θα νιώθεις ότι βγήκες βολτίτσα, και πιο μακριά από τις όποιες μυρωδιές θα χαρείτε το γεύμα σας! Με αυτή την πρόταση δεν θα φύγει η ψαρίλα όμως φεύγεις εσύ από την ψαρίλα και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, όχι;

Ακόμη και να μυρίζει λίγο, όμως, το σπίτι, ας μην τρελαθούμε, έτσι; Να είμαστε γεροί, πάνω από όλα, και οι μυρωδιές έρχονται και φεύγουν! Και του χρόνου, με υγεία, λοιπόν!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ