Κρυσταλλωμένο μέλι; Μικρά tips για να το σώσεις | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
12:39
3/4/2015

Κρυσταλλωμένο μέλι; Μικρά tips για να το "σώσεις"

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Πώς πρέπει να είναι η σωστή αποθήκευση του μελιού για να μην ξινίσει αλλά και να μηζαχαρώσει και γίνει κρυσταλλικό; Κι αν ζαχαρώσει γρήγορα; Πώς το επαναφέρεις στην αρχική ρευστή του μορφή; 

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Τι κάνεις όταν το μέλι σου ζαχαρώσει και γίνει κρυσταλλικό; Ποιός είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να το επαναφέρεις στην αρχική ρευστή του μορφή; Μάθε όσα πρέπει να ξέρεις για τη σωστή αποθήκευση του μελιού. 

Για να μην κρυσταλλώσει το μέλι

Η σωστή συστήρηση του μελιού είναι βασική για να μην ζαχαρώσει γρήγορα. Το μέλι αποθηκεύεται σε δοχεία αεροστεργώς ή ερμητικά κλειστά, σε σκοτεινό, ξηρό μέρος και θερμοκρασία δωματίου (21-27 βαθμούς κελσίου).

Για να μην ξινίσει το μέλι 

Για να μην ξινήσει το μέλι, φρόντισε να μην έρθει σε επαφή με υγρασία. Εκτός από την αποθήκευσή του, μεγάλη σημασία έχει και ο τρόπος με τον οποίο το διαχειρίζεσαι. Ποτέ μην βάζεις βρεγμένο κουτάλι μέσα στο δοχείο και μην τρως μέσα από το δοχείο. Ακόμη κι αν το κάνεις όμως, σε καμία περίπτωση μην πάρεις δεύτερη κουταλιά με το ίδιο κουτάλι. Όπως και με το νερό, έτσι και το σάλιο έχει υγρασία, με κίνδυνο το ξίνισμα. Τέλος, καλό είναι να αποθηκεύεται μακριά από τρόφιμα με έντονες οσμές. 

Πώς θα ρευστοποιήσεις το ζαχαρωμένο μέλι 

Για να επανέλθει το κρυσταλλωμένο μέλι στην φυσική του ρευστότητα, άφησέ το με το δοχείο του μέσα σε μπεν μαρί χαμηλής θερμοκρασίας ή βάλε το για δύο λεπτά ξεσκέπαστο στο φούρνο μικροκυμμάτων. 

Προσοχή: Ποτέ δεν αφήνουμε το κρυσταλλωμένο μέλι να ζεσταθεί στον ήλιο διότι υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ