Κόλπα μαγειρικής! | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
13:00
14/4/2015

Κόλπα μαγειρικής!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Eίναι δοκιμασμένα, αποδεδειγμένα αποτελεσματικά και σίγουρα κάνουν τη ζωή σου στην κουζίνα ευκολότερη. Ιδού τα κόλπα που ενδεχομένως να ξέχασε να σου πει η μαμά σου!

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια εμπειρική πρακτική μπορεί να μας λύσει τα χέρια και να κάνει πιο εύκολη… την καθημερινότητά μας. Δες στη συνέχεια μερικά μυστικά που θα σε βοηθήσουν στην κουζίνα!

Για να μην μαυρίσουν τα κρεμμύδια

Λίγο πριν τα σοτάρεις, ρίξε αλάτι στο λάδι που ζεσταίνεις.

Δεν βράζει το κρέας;

Αν το κρέας που βράζεις εξακολουθεί να είναι πολύ σκληρό απλώς ρίξε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι ζάχαρη.

Για να μην μυρίζει το κουνουπίδι

Ρίξε στο νερό που βράζει μισό λεμόνι με την φλούδα ή ένα κοτσανάκι σέλινο ή μια φέτα ψωμί ή ένα κρεμμύδι.

Πώς μαλακώνει το χταπόδι;

Το χταπόδι γίνεται πιο μαλακό χωρίς να βράσει πολύ, εάν βάλεις στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού.

Για ρύζι  «σπυρωτό»...

... πρόσθεσε την ώρα που το βράζεις 3-4 σταγόνες λεμονιού.

Για να μην «βυθιστούν» οι σταφίδες

Λίγο πριν τις ρίξεις στη ζύμη του κέικ τις πασπαλίζεις με αλεύρι.

Πώς φεύγει εύκολα όλο το λιπος;

Όταν θέλεις να αφαιρέσεις περισσότερο λίπος από το ζωμό κρέατος, βάλε πρώτα το ζωμό στο ψυγείο. Το λίπος ανεβαίνει και παγώνει στην επιφάνεια του ζωμού, και έτσι αφαιρείται ευκολότερα.

Κολλάει η ζύμη για το φύλλο;

Αν η ζύμη κολλάει και δεν μπορείς να την ανοίξεις σε φύλλο, την βάζεις για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.

Ζάχαρη για την πίτσα

Η σπιτική πίτσα γίνεται πιο νόστιμη και πιο τραγανή, αν στη ζύμη προσθέσετε λίγη ζάχαρη.

Πώς συντηρείται φρέσκια η μουστάρδα;

Ρίχνεις απλώς λίγο αλάτι στην επιφάνειά μουστάρδας. Τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για πολύ καιρό.

Αν ο πουρές σού βγήκε αραιός...

...πρόσθεσε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και συνέχισε για λίγο ακόμη το βράσιμο. Αν σου βγήκε πολύ πηχτός, αραίωσέ τον με λίγο γάλα.

Πώς ωριμάζει το αβοκάντο;

Απλώς τύλιξέ το σε εφημερίδες και άφησέ το σε θερμοκρασία δωματίου.

Πώς θα διατηρήσω τη φέτα;

Η φέτα διατηρείται για περισσότερο καιρό στο ψυγείο εάν τη βάλεις σε δοχείο που κλείνει καλά και την περιχύσεις με νερό που έβρασες μαζί με γάλα και λίγο αλάτι.

Νότισαν τα μπισκότα;

Αν τα σπιτικά μπισκότα σου νότισαν από την υγρασία, βάλε τα για 5 λεπτά στο φούρνο ώστε να ξαναγίνουν τραγανά και διατήρησέ τα σε αεροστεγές δοχείο.

Πώς θα κάνεις «ζουμερό» το λεμόνι;

Το λεμόνι μπορεί να βγάλει πολύ περισσότερο χυμό αν πριν το στύψεις το κυλήσεις πιέζοντάς το σε σκληρή επιφάνεια, ή αν το βάλεις για 1 λεπτό σε φούρνο μικροκυμάτων.

Εφαγες καυτερή πιπεριά;

Για να σβήσεις την κάψα της, πιες λίγο γάλα και όχι νερό.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ