Γιαούρτι στο φαγητό; Tips για να μην κόψει | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
12:39
11/8/2014

Γιαούρτι στο φαγητό; Tips για να μην κόψει

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Πώς θα αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι. Έξυπνα κόλπα για υγιεινό μαγείρεμα χωρίς θερμίδες. Μάθε περισσότερα. 

Ένα κλασικό κολπάκι για να μειώσεις τις θερμίδες στη μαγειρική όταν βρίσκεσαι σε διατροφή είναι να αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος με... γιαούρτι. Αν το έχεις, ωστόσο, δοκιμάσει ίσως με λύπη έχεις διαπιστώσει πως μπορεί εύκολα να σου "κόψει". Τι μπορείς να κάνεις;

Για να μη συμβεί αυτό πρέπει πριν προσθέσεις το γιαούρτι στο σκεύος, να το αναμείξεις με ελάχιστο αλεύρι καλαμποκιού (διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό) ή εναλλακτικά ελαφρώς χτυπημένο ασπράδι αβγού.

Αν οι παραπάνω ιδέες δε σε ενθουσίασαν απλά πρόσθεσε το γιούρτι έχοντας αποσύρεις το φαγητό από τη φωτιά και μη το αφήσεις να βράσει. 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ