Για τέλεια βραστά υπάρχει κόλπο | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
11:03
16/11/2015

Για τέλεια βραστά υπάρχει κόλπο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Το βραστό δεν είναι βάζω την κατσαρόλα με το νερό, ρίχνω τα υλικά και τέρμα. Έχει κι αυτό τα μυστικά του. 

Γενικός κανόνας

Για να μαγειρευτεί καλά το βραστό φαγητό χρειάζεται άφθονο νερό στην κατάλληλη θερμοκρασία! 

Πιο συγκεκριμένα:

  • Πατάτες, ζωμός λαχανικών, κρές, όσπρια: πρέπει να μπαίνουν εξαρχής στην κατσαρόλα με νερό βρύσης και να βράζουν για όσο χρειάζεται. Αν χρειαστεί να προσθέσετε νερό ή να το αλλάξετε, θα πρέπει το καινούργιο να είναι πάντα ζεστό.
  • Μπρόκολο, φασολάκια, αρακάς:  πρέπει να μπαίνουν στην κατσαρόλα όταν το νερό κοχλάζει ήδη, να βράζονται ελαφρώς, και στη συνέχεια να προστίθεται κρύο νερό για να σταματήσει άμεσα ο βρασμός τους.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ