Για νόστιμο & αρωματικό ζωμό | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
11:34
24/10/2012

Για νόστιμο & αρωματικό ζωμό

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Φτιάξε μόνη σου αρωματικό & γευστικό ζωμό!
Φτιάξε μόνη σου αρωματικό & γευστικό ζωμό!

Έχεις πολλάκις σκεφτεί να φτιάξεις μόνη σου ζωμό αντί να αγοράσεις αλλά το αποτέλεσμα δε σε ικανοποιεί; Μάθε πώς θα φτιάξεις το ζωμό της αρεσκείας σου!

Αντί να αγοράζεις το ζωμό κρέατος μπορείς να τον φτιάξεις μόνη σου, εύκολα και γρήγορα και δίχως χημικά και προσθετικά γεύσης!  

Ακολούθησε τις συμβουλές μας για ακόμη πιο αρωματικό αποτέλεσμα και σίγουρη επιτυχία. Γιατί κι ο ζωμός για να είναι γευστικός θέλει τα κολπάκια του... 

Πώς θα φτιάξεις τον πιο νόστιμο ζωμό

Το κυριότερο μυστικό για γευστικό ζωμό βρίσκεται στο... νερό! Αν περιμένεις να βράσεις για να βάλεις το κρέας μέσα τότε το αποτέλεσμα θα βγει αρκετά ελαφρύ και όχι τόσο αρωματικό και γευστικό. 

Αντίθετα αν βάλεις μαζί το κρύο νερό με το κρέας - είτε κόκκινο, είτε κοτόπουλο - στην κατσαρόλα, το κρεατάκι θα δώσει όλο το άρωμα και τη γεύση του στο ζωμό! 

Και ένα τιπ που θα σε γλιτώσει από έξτρα κόπο!

Μπορείς να καταψύξεις τον έτοιμο ζωμό μέσα σε μικρά μπολ αποθήκευσης τροφίμων, να τον καταψύξεις και να τον χρησιμοποιήσεις όποτε τον χρειαστείς! Για τουλάχιαστον 1 με 2 μήνες θα είσαι ξέγνοιαστη και θα έχεις ζωμό που δίνει άλλη γεύση και άρωμα στο φαγητό. 

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ