Για νόστιμα & μαλακά σπιτικά σουβλάκια | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
9:54
29/9/2014

Για νόστιμα & μαλακά σπιτικά σουβλάκια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μάθε πώς θα κάνεις τα σπιτικά σουβλάκια σκέτο... λουκούμι! Σου δίνουμε tips για να τα κάνεις μαλακά, νόστιμα και light!

 

* Το κατά πόσο το σουβλάκι θα είναι σκληρό ή μαλακό εξαρτάται κατά βάση από το κρέας. Για χοιρινά σουβλάκια προτιμότερος είναι ο λαιμος ή η πανσέτα που περιέχουν λίπος με αποτέλεσμα το κρέας στο ψήσιμο να γίνεται... λουκούμι. Αν φτιάξεις σουβλάκια από κοτόπουλο, το μπούτι είναι σαφώς η πιο σωστή επιλογή για έξτρα μαλακό σουβλάκι αφού το κρέας του είναι πιο ζουμερό διότι περιέχει λίπος. 

* Άλλο ένα κόλπο για να μην μην ψηθούν υπερβολικά, στεγνώσουν και γίνουν σκληρά τα σουβλάκια είναι το εξής: όταν περνάς το κρέας στα καλαμάκια σπρώξε όσο το δυνατόν πιο κοντά το ένα κομματάκι στο άλλο.

* Η μαρινάδα μπορεί επίσης να κάνει το σουβλάκι πιο μαλακό. Τα όξινα υλικά όπως για παράδειγμα το ξίδι, λεμόνι κ.α. που έχει συνήθως κάθε μαρινάδα κάνει το κρέας από το σουβλάκι να λιώνει στο στόμα. 

Για πιο light σουβλάκι 

Χοιρινό: Αν θέλεις ένα πιο διαιτητικό και υγιεινό χοιρινό σουβλάκι δίχως πολύ λίπος επέλεξε κρέας από μπούτι. Ακόμη πιο άπαχη επιλογή είναι το ψαρονέφρι αλλά στο ψήσιμο μπορεί θα γίνει σκληρό το κρέας, ειδικά αν δε φαγωθεί απευθείας ζεστό. 

Κοτόπουλο: Για ligth σουβλάκι διάλεξε το στήθος κοτόπουλου. Προσοχή βέβαια στο ψήσιμο για να μη σου στεγνώσει και γίνει σκληρό. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ