Φριτέζα ή τηγάνι; Πού να τηγανίζεις τις πατάτες; | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
14:36
13/2/2017

Φριτέζα ή τηγάνι; Πού να τηγανίζεις τις πατάτες;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τις τηγανιτές πατάτες πολλοί τις λάτρεψαν! Αν είσαι κι εσύ από αυτούς που δε μπορεί να πει όχι στα τηγανητά και αναρωτιέσαι ποιος από τους δύο τρόπους είναι ο πιο υγιεινός, σου δίνουμε  την απάντηση. 

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Η απάντηση όσο κι αν σε παραξενέυει είναι η φριτέζα κι αυτό γιατί απορροφάται λιγότερο ελαιόλαδο απ΄ότι στο τηγάνι. Επίσης, το λάδι έρχεται σε μικρότερη επαφή με το ατμοσφαιρικό οξυγόνο κι έτσι καταστρέφεται λιγότερο.

Αλλά υπάρχει κι ακόμη ένας λόγος! Με το θερμοστάτη της φριτέζας μπορείς να ελέγχεις τη θερμοκρασία τηγανίσματος ώστε να μην υπερβαίνει τους 180 οC, οπότε αναπτύσσονται λιγότερες τοξικές ουσίες.

Να θυμάσαι:

Απαράβατος κανόνας υγιεινού μαγειρέματος είναι η συχνή -πλήρης- αλλαγή του λαδιού που χρησιμοποιείς κι όχι απλώς το «φρεσκάρισμά» του με καινούριο. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ