Βασιλόπιτα... σκέτη γλύκα! | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
17:00
27/12/2016

Βασιλόπιτα... σκέτη γλύκα!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά πλησιάζει κι εμείς στο ΑΡΜΟΝΙΑ, ετοιμάζουμε τη δική μας βασιλόπιτα! Tη συνταγή την εξασφαλίσαμε από το υπέροχο ζαχαροπλαστείο Durée du Goût!

Δυο ταλαντούχοι νέοι, η Σοφία Σαντζαρίδου και ο Γιάννης Τσίχλης μας ταξιδεύουν μέσα από τις δημιουργίες τους σε γεύσεις ονειρεμένες και μαγικές! Το μυστικό τους; Η επιλογή των υλικών, που φροντίζουν να είναι υψηλής ποιότητας, το μεράκι και η αγάπη για τη ζαχαροπλαστική. Τους συναντήσαμε στο ζαχαροπλαστείο τους (Ηρακλείτου 38, Χαλάνδρι) και εξασφαλίσαμε την πιο πετυχημένη συνταγή βασιλόπιτας!

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
  • 300 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 200 γραμμ. χυμός φρέσκων πορτοκαλιών
  • ξύσμα από 4 πορτοκάλια
  • 8 αβγά
  • 850 γραμμ. αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 νόμισμα.

Χτυπάς το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα με φτερό. Προσθέτεις τα αβγά ένα ένα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τέλος, ανακατεύεις το αλεύρι με το μπέικιν, αφού το έχεις κοσκινίσει. Αλείφεις με βούτυρο φόρμες της αρεσκείας σου και αλευρώνεις, για να μην κολλήσει η βασιλόπιτα. Ρίχνεις το μείγμα μέχρι τα 2/3 της φόρμας και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 40 λεπτά. Όταν κρυώσει, τη βγάζεις από τη φόρμα και πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη ή τη στολίζεις όπως σου αρέσει.


Πρώτη δημοσίευση: περιοδικό Αρμονία, τεύχος 125
Update: Δεκέμβριος 2016.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ