6 τρόποι για να αντιμετωπίσεις συνηθισμένα προβλήματα όταν μαγειρεύεις.
Διάλυσε 1 κουταλάκι μουστάρδα σκόνη σε 1 ποτήρι νερό, γέμισε με το μείγμα αυτό το μπολ και άφησέ το για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το ξεπλύνεις καλά.
Μόλις βράσουν οι πατάτες, βάλε τες αμέσως σε κρύο νερό για λίγα λεπτά.
Άλειψε όλη την επιφάνεια του παστίτσιου με λίγο αγελαδινό βούτυρο και δεν θα ξαναδημιουργηθεί τέτοιου είδους πρόβλημα.
Πριν ψήσεις τα σπαράγγια, ζεμάτισέ τα σε βραστό νερό για 1-2 λεπτά. Κατόπιν, πέρασέ τα σε ξύλινα καλαμάκια, λάδωσέ τα καλά και ψήσε τα στη σχάρα για 3-5 λεπτά, γυρίζοντάς τα όμως μόνο μία φορά.
Μπορείς να «σώσεις» τις παραβρασμένες πατάτες φτιάχνοντας με αυτές πουρέ. Εναλλακτικά, μπορείς να τις ψήσεις στο φούρνο με αλατοπίπερο, μυρωδικά, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού ή να τις περάσεις για λίγο από το τηγάνι.
Αντικατάστησε τη μισή ποσότητα μαγιονέζας με στραγγιστό γιαούρτι και δώσε περισσότερη γεύση προσθέτοντας κατά περίπτωση και επιλογή ψιλοκομμένα ή τριμμένα μυρωδικά, όπως άνηθο, βασιλικός, μαϊντανός, κρεμμυδάκια, σκόρδο κ.ά.
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 160
Update: Νοέμβριος 2015.