6+1 βασικά tips για να φτιάξεις την καλύτερη σαντιγύ | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
12:07
28/4/2015

6+1 βασικά tips για να φτιάξεις την καλύτερη σαντιγύ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τάρτες μηλόπιτα,, κέικ, πουτίγκα, σοκολατόπιτα και μπράουνις ή καρυδόπιτα έχουν όλα ένα κοινό: γίνονται ακόμη πιο απολαυστικά με την προσθήκη λίγης σαντιγύ. Κι επειδή η σαντιγί κρίνεται στη λεπτομέρεια, σου δίνουμε όλες τις συμβουλές για να γίνει αφράτη, νόστιμη και απολαυστική. 

Κι επειδή η σαντιγί κρίνεται στη λεπτομέρεια, σου δίνουμε όλες τις συμβουλές για να γίνει αφράτη, νόστιμη και απολαυστική. 

 

1. Χρησιμοποίησε κρέμα γάλακτος πλήρη κι όχι light 

Τα λιπαρά είναι αυτά που κάνουν όλη τη δουλειά στη σαντιγύ γι΄αυτό άσε κατά μέρος τα light προϊόντα που μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική. 

2. Προσοχή στη θερμοκρασία 

Για να γίνει σφιχτή κι αφράτη η σαντιγύ πρέπει να χτυπηθεί σε γρήγορη ταχύτητα και παγωμένη. Γι΄αυτό καλό θα είναι να την έχουμε βάλει στο ψυγείο ή και στην κατάψυξη για λίγα λεπτά πριν το χτύπημα.

 

3. Θέλεις σαντιγύ στη στιγμή; Γίνεται και με το multi mixer 

Αυτό το πολυεργαλείο κάνει και σαντιγύ μέσα σε ελάχιστα λεπτά! Δοκίμασέ το. 

4. Θέλεις περισσότερη ποσότητα; 1 μικρό κολπάκι 

Πρόσθεσε λίγη μαρέγκα μέσα στην κρέμα γάλακτος και μετά ξεκίνα το χτύπημα.  

 

5. Προσοχή στο χτύπημα 

Με το που θα γίνει η σαντιγύ σταματάμε κατευθείαν το χτύπημα. Σε αντίθετη περίπτωση η σαντιγύ μας θα κόψει και θα είναι άχρηστη.

6. Για πιο σφιχτή σαντιγί 

Μαζί με την κρέμα γάλακτος πριν το χτύπημα ρίξε 2-3 σταγόνες χυμού λεμονιού και θα γίνει πιο σφιχτή. 

 

Η ιδέα: 

Έμεινε σαντιγύ; Μη την πετάξεις 

Μπορείς εύκολα να φτιάξεις μους σοκολάτας προσθέτωντας λιωμένη κουβερτούρα. Τόσο απλά. 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ