5 συμβουλές για αυθεντικό ιταλικό pesto | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
13:00
26/9/2018

5 συμβουλές για αυθεντικό ιταλικό pesto

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ποιές συμβουλές θα σου έδινε ένας Ιταλός για να φτιάξεις το αυθεντικό ιταλικό pesto με χρώμα και υφή ανεπανάληπτη; Τα μυστικά είναι πέντε και σου τα αποκαλύπτουμε! 

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Ιδσύ τα tips για να φτιάξεις τέλειο pesto

  1. Η θερμοκρασία έχει σημασία: Βάλε την κανάτα του μπλέντερ στην κατάψυξη μερικά λεπτά πριν τη χρήση. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να διατηρηθεί καταπράσινο το χρώμα του πέστο. Γιατί εκτός από τη γεύση και η εμφάνιση έχει σημασία. 
  2. Δεν πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί: Πολτοποίησε πρώτα τα λευκά συστατικά (σκόρδο, παρμεζάνα και κουκουνάρι) πριν προσθέσεις βασιλικό κι αλάτι. Θα δεις διαφορά στην υφή!
  3. Χαμηλή ταχύτητα και απαλό χτύπημα: Βάλε το μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα για να μην λιώσει εντελώς ο βασιλικός και να αποφευχεί το πολύ σκούρο χρώμα. 
  4. Το λάδι προστίθεται σταδιακά: Είναι σημαντικό το λάδι να προστεθεί λίγο - λίγο κι όχι με μιας.
  5. Μη φοβάσαι να προσθέσεις λάδι αν χρειάζεται: Πρόσθεσε έξτρα λαδάκι αν χρειάζεται για πιο ρευστή κι απαλή υφή. 

 

Διάβασε επίσης: Guacamole: Η Eva Longoria σου δίνει την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή [video]

 

Έξτρα tips για μικρές παραλλαγές!

  • Για γεύση λιγότερο έντονη μπορείς να βάλεις μαζί με το βασιλικό και λίγο μαΪτανό

  • Αν θέλεις πιο κρεμώδη υφή μπορείς να αλέσεις το πέστο μαζί με βραστή πατάτα

  • Αντί για κουκουνάρι μπορείς να βάλεις φυστίκι Αιγίνης, για ένα πέστο διαφορετικό αλλά επίσης γευστικό.

 

Αυτό το διάβασες; Jessica Alba: Η αγαπημένη της σαλάτα είναι εύκολη, γευστική και χωρίς περιττές θερμίδες [video]

 

Αν θέλεις συνολικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείς, δες τα στη συνέχεια:

1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό (πλυμένο και καλά στεγνωμένο)
3 σκελίδες σκόρδο (χωρίς το φύτρο)
3 κ.σ. κουκουνάρι
περίπου 1/2 με 3/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (ή παρμεζάνα ανάμεικτη με πεκορίνο)
περίπου 1/2 με 3/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ